3 märki, mis näitavad, et pead kohe oma šampooni välja vahetama

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sa oled üks neist inimestest, kes vahetavad oma šampoonibrändi kohe, kui eelmine otsa saab? Selgub, et see on vale teguviis – juuksed nimelt harjuvad ja hakkavad ootama just teatud koostisaineid, mida nad vajavad. Kuid juuksed võivad ka ühest kindlasti šampoonist väsida.

Selleks, et aru saada, millal on tark juuksehooldusvahendit vahetada, tasub tähele panna märke, mida su kiharad sulle saadavad, soovitab Well+Good.

  1. Su juustes on jama. Kõlab rõvedalt, aga mõne aja möödudes ei suuda enam su šampoon oma tööd sajaprotsendiliselt teha, kuna su juuksed harjuvad selle konkreetse tootega. «Märk sellest, et su šampoon enam ei tööta, on see, kui sa tunned, et värskelt pestud juustes on jätkuvalt mingit jama,» ütleb kuulsuste juuksur Michelle Cleveland. «See tähendab, et su šampoon ei suuda rahuldada su juuste põhivajadusi.»
  2. Su juuksed on elutud. Kas sa pead iga päev tegelema elutute, peadligi hoidvate juustega? Ka see on märgiks, et vajad uut šampooni. Cleveland märgib, et peanaha vajadused muutuvad koos aastaaegadega. Soojematel kuudel tasub kasutada puhastavate omadustega šampooni, külmemal ajal aga toitvat.
  3. Su juukseotsad on kuivad. Kui oled märganud, et juuksed on «karvasemad» kui muidu, on ka see signaaliks, et vaja on uut šampooni. Kui juuksed on kuivad, vajavad nad rohkem toitmist ja niisutamist.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles