Pühad ukse ees: mida kinkida lapsele?

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Detsembrikuu on märkamatult ligi hiilinud ning kõiksugu kampaaniad juba täies hoos. Pampers annab nõu, kuidas orienteeruda poodide rägastikus ning mida valida lapsele kingipakki.

Kingivalik võtab silme eest kirjuks ning sobivat üllatust otsides võib sageli takerduda asjade otsa, mis meeldivad hoopis endale. Tegelikult on igale lapsele võimalik leida tema eale ja arengule sobivaid mänguasju. Hea kingitus peaks meeldima lapsele, aga aitama ühtlasi kaasa tema arengule.

Aastane laps

Aastase lapse areng on kiire. Tema tähelepanu tõmbavad hääled ja materjalid. Häält tegevad mänguasjad aitavad neil õppida reageerima ja tunnetama. Valida võib pehmete häält tegevate mänguasjade või pehmete raamatute vahel, kuhu sisse peidetud häälfunktsioonid. Veendu, et mänguasi poleks kergesti purunev ning kannataks raputamist, viskamist, kukkumist ja närimist.

Kuni kolmeaastane laps

Selles vanuses on laps uudishimulik ning avastab maailma. Hästi sobivad kõik liikumist julgustavad mänguasjad: (puldi)autod, minijalgrattad või muud sellised liikumisvahendid, mis aitavad kaasa koordinatsiooni ja tasakaalu arengule. Lisaks areneb lapsel tugevalt loogiline mõtlemine ning tekib suurem huvi klotside ja suuretükiliste legode vastu.

Kuni viieaastane laps

Nelja- ja viieaastane laps õpib tajuma rolle ühiskonnas. Ta mõistab, mida teeb poemüüja, ema või isa, õpetaja, tuletõrjuja ja nii edasi. Selles vanuses mängivad lapsed omavahel näiteks pätte ja politseinikku, poodi või kodu. Head on mänguasjad, mis võimaldavad läbi mängida mitmesuguseid olukordi ning asetada lapsel end eri rollidesse. Mängumajad, kiivrid, ametiatribuutika (näiteks arstide töövahendid) on hea viis süstida lastesse veelgi fantaasiat ning julgustada neid avastama uusi rolle ja ameteid.

Kooliealised lapsed

Selles vanuses oskavad lapsed juba ise hästi oma vajadusi ja soove väljendada ning nende üle arutleda. Olgu selleks tehnika või mäng, räägi lapsega, miks ta tunneb soovi selle järele ning tehke koos otsus. Arendavad konstruktorid või tehnikavidinad on kooliealiste seas populaarsed, kuid laste seas levivaid mänge on palju ning need muutuvad kiiresti. Praegu on koolilaste seas populaarne näiteks koordinatsiooni, tasakaalu ja täpsust nõudev Kendama mänguasi.

Copy
Tagasi üles