Selle vea oma juustega teevad (peaaegu) kõik naised alates 40. eluaastast

Naine
Copy
Cate Blanchett
Cate Blanchett Foto: Nils Jorgensen/Capital Pictures/JOR/Capital Pictures

Õige soeng võib su kümme aastat nooremaks võluda, kuid sama lihtsalt võid ka kümme aastat vanem välja näha, ütleb juukseekspert. 

Kas me kõik pole veidi  ebakindlad, kui asi puudutab meie soengut?! Kas kasvatada juukseid või lõigata trendikas longbob? Kas aeg-ajalt juukseid värvida või jääda oma loomuliku tooni juurde? Mida vanemaks me saame, seda vähem on meil julgust proovida. See on aga suur viga, ütleb Anthony Nader, juuksurisalongi Raw Salon omanik Sydney's Austraalias, kelle juuksuritoolis on istunud nii Miranda Kerr kui Cate Blanchett.

Naderi sõnul kipuvad eelkõige naised alates 40. eluaastast ühe olulise vea tegema: nad lasevad juustel kas kasvada või jäävad endise pikkuse juurde, kuid õiget soengut ei lasta teha. Fassongi nii-öelda pole. «Sellel pole mingit mõtet, kui sa seisad lõpuks ikkagi ainult peegli ees, et keerata juuksed kas krunni või patsi.» Kas tuleb tuttav ette? 

Mõtle oma näokujule

Anthony Naderil on üks nõuanne: mine oma lemmiksoengu fotoga juuksuri juurde — lase profil analüüsida oma juuksestruktuuri ja näokuju, nii et see soeng saaks sobida ideaalselt just sinu eelduste ja joontega.

Vanusega, nagu ütleb Nader, mõjuvad näod vähem pehmemana ning sellevõrra teravama ja nurgelisemana, seega sobivad sulle neljakümnesena tõenäoliselt teistsugused soengud kui näiteks kümme aastat tagasi. Kokkutõmmatud juuksed rõhutavad teravat efekti veelgi enam. 

Seevastu kaks lõikust sobivad (peaaegu) kõigile naistele nende parimates aastates: pehmed järgud, mis raamivad õrnalt nägu, lasevad näol pehmemana mõjuda ja toovad näojooned kõige kaunimalt esile. Tukk, mis lõpeb otse kulmude all, varjab ka otsmiku miimikakortsud. 

Hooldus

Pärast juuksuris käimist tuleks kodus juukseid sama hellalt hooldada. Üle ei  tuleks siiski pingutada, ütleb Anthony Nader. Paljud 40-ndates naised kasutavad liiga suures koguses soenguvahendeid, mis teevad juuksed raskeks ja vajutavad nad maadligi.

Hallide juustega naistele soovitab Nader hõbešampooni kasutamist kord nädalas, kõik ülejäänud peaksid aga nii šampooni, palsami kui soenguvahenditega pigem end tagasi hoidma, kirjutab Freundin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles