7 kolleegitüüpi, kelle leiad iga kontori jõulupeolt

Triin Sepp
Copy
Me loodame igal aastal, et jõulupidu kolleegidega tuleb lõbus, ent nii mõnigi neist võib peol kummaliselt käituda.
Me loodame igal aastal, et jõulupidu kolleegidega tuleb lõbus, ent nii mõnigi neist võib peol kummaliselt käituda. Foto: Pexels

Sõnad «töö» ja «pidu» ei käi just tihti kokku, kuid pühade ajal leiab siiski ühe kattuvuse - töökoha jõulupidu. Jõulu- või uusaastapidude traditsiooni järgitakse paljudes firmades, kuid kolleegidega koos pidutsemine on hea kasvulava igasugustele probleemidele. 

Lisa kokku kollektiivne kohmetus, võõras peopaik, arusaamatu dress-code ning alkohol ja saad vaimustava kompoti, milles avalduvad su töökaaslaste imelikemad käitumismaneerid. Ka sel pühadehooajal kohtad kontori jõulupeol palju imelikku ning kindlasti on nende hulgas ka järgnevaid kolleegitüüpe, kellest üks võid olla ka sina ise!

1. Närviline napsutaja

Miks sa närvis oled? Võimalusi on palju: esimene jõulupidu uues töökohas ning sa ei tea, mida õhtult oodata. Ehk on sinu jaoks imelik veeta teisipäeva hilisõhtut kolleegidega kahtlases kohvikus. Või unustasid sa tänase peo sootuks ning oled peol nüüd samade riietega kui päeval kontoris. Või avastad sa, et ei mäleta poolte oma kolleegide nimesid. Või fakt, et su töösilmarõõm seisab sinust vaid paari meetri kaugusel. Igal juhul leiad sa end mõne aja möödudes, et oled oma limiidi umbes kolme joogiga ületanud ning klammerdud nüüd turvatunnet otsides mõne praktikandi külge.

2. Tööloom

Mõnikord muudab tööpeo-ärevus sind tõeliseks õudusunenäoks. Siis juhtubki see, et sa saabud peole ning avastad ühtäkki, et sul on vaja niiiiii palju tööd veel ära teha ning kõik tähtajad on kohe ukse taga, mis siis, et tegelikult on need veebruaris. Sa kurdad konstantselt selle üle, kui keeruline on telefonis tööprogramme kasutada ning vastad raevukalt e-kirjadele, samal ajal kui kolleegid su kõrval raiskavad aega tühiste vestluste peale.

3. Suunamudija

Sa vaevu kasutad sotsiaalmeediat ning kui ükskord kogemata postitasid pildi endast, siis kahvatasid õudusest ning kustutasid selle koheselt. Kuid pärast kaht klaasi veini tundub sulle, et sinus on peidus tõeline suunamudija. Issand, kas need inimesed võiksid ennast juba liigutada, et sa saaksid parema valgustusega kohas seista? Ning jah, kuigi sa oled restos, kuhu keegi vabast tahtest ei tuleks ning selle sisustus on maitsetu, siis üritad sa ikkagi jõulukaunistustest ja päkapikumütsidest parima pildi saada. Teine variant samast kolleegist eeldab, et piltide tegemise asemel sa näitad neid ning nii ongi 3/5 kontorist peo lõpuks näinud seda eriti nunnud pilti su kassist magamas.

4. Võitja

«Äge, neil on lauatenniselaud!» Niipea kui su kontorinaaber on selle lausega lagedale tulnud, tunned, kuidas sul hakkab süda kiiremini lööma ning adrenaliinitase veres tõuseb. Sinu sisemine deemon avaldab ennast ning veerandtunni möödudes higistad sa juba oma pükskostüümis ning peagi võidad kaaslast 21-0. Siis proovid korraga mängida kahe kolleegi vastu. Viimane asi, mida peost mäletad, on ilmselt see, kui seisad pinksilaual, karjudes «Ma võin teid kõiki korraga ka võita! Kus on ülemus, ma tahan tema vastu mängida!».

5. Järelpeoloom

Sa ei muutu järelpeoloomaks, sest oled kõige rohkem purjus. Oh ei! Sa oled terve õhtu vaeva näinud, et hoida täpselt kalkuleeritud joobeastet, sest sa soovid, et pidu kestaks igavesti. Miks ometi? Ehk elad sa äärelinnas ega satu seetõttu tihti üritustele? Ehk on sul salajased tunded mõne kolleegi vastu? Motiivist olenemata oled sa kõigile umbes kolm korda öelnud, kuhu ja millal edasi minnakse. Ei, see pole ametlik järelpidu. See on kõigest iiri pubi, mis asub rongipeatuse lähedal.

6. Tujurikkuja

Sa sisened sellele «peole» ning sind ümbritseb tume pilv. Valgustus on kohutav, muusika on haletsusväärne, kuumad toidud on külmaks läinud, külmad toidud on liiga soojad. See on kõige nõmedam sotsiaalne üritus, kus sa üldse kunagi käinud oled ning ühtäkki tunned sa vajadust seda emotsiooni absoluutselt kõigiga jagada. Noh, vähemalt on sul midagigi teha.

7. Ronija

Ning kas see oleks isegi firmapidu, kui mitte keegi ei üritaks ülemustele pugeda? Sul on paika pandud nimekiri inimestest, kellega sa proovid õhtu jooksul kindlasti jutu peale saada ning strateegia, kuidas seda sujuvalt teha. Sa käid kogu õhtu ringi, jook käes, kuid rüüpad sellest harva kui üldse. See võib su hingeõhku rikkuda! Sa jääd peole kauemaks, kuid mitte liiga kauaks. Sa naeratad, vaatad inimestele silma ning pillad vestlustesse väikeseid isiklikke fakte vestluskaaslase karjääri ja pere kohta. Kuigi kõik ei pruugi seda momenti ära kasutada, siis sina seda juba käest ei lase, vahendab Bustle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles