Teadus: kas juuksed kasvavad tänu sibulamahlale?

Naine
Copy
Foto: Flora Westbrook / Pexels

Mida aeg edasi, seda rohkem kipuvad juuksed välja langema. Tavaliselt puudutab see rohkem küll mehi, ent ka kõiki naisi pole säästetud. Põhjuseks on seksuaalhormoonid, nn androgeenid, mida vanusega toodetakse järjest rohkem. Kuna probleem on terav ja puudutab paljusid, on ka teadlased pidevalt sellele lahendust otsinud.

Nagu Instyle kirjutab, uurisid Bagdadi teadlased esialgu ehk veidi kummalisena kõlavat meetodit: sibulamahl olevat see imevahend, mis kingib juustele kohevust. Nende uuringus, millest võttis osa 38 inimest, kanti osalistele sibulamahla kaks korda päevas peanahale. Tõepoolest, esimesed positiivsed muudatused näitasid end juba kahe nädala pärast: kiilatel kohtadel kasvasid uued juuksed. Neli nädalat hiljem täheldati seda juba tervelt 74 protsendil osalistest ja kuus nädalat hiljem koguni 87 protsendil. 

(Veel) puudub teaduslik selgitus 

Iraagi teadlastel ei ole sellele nähtusele veel teaduslikku selgitust. Võib ju oletada, et sibulates sisalduv väävel varustab juukseid juuksekasvu soodustavate toitainetega ja seega annab rohkem jõudu ja kohevust. Teisalt hooldab ja kaitseb antibakteriaalne sibulamahl ka peanahka. Need on võimalikud edupõhjused. 

Kuidas ise seda  meetodit testida

Tahad teada, kas sinu puhul toimib? Selleks koori neli sibulat, lõika väikesteks tükkideks ja püreesta peeneks massiks. Lõpetuseks kurna mass läbi sõela, et mahl kätte saada. Seda mahla hakka kaks korda päevas peanahale masseerima — ilma et peseksid selle maha. Ebameeldivate lõhnade vältimiseks soovitab Bunte kas parfüümi või eeterlikku õli kasutada ja paar tilka mahla sisse segada. Kui sul on aaloemahla, siis võid sedagi segusse lisada, sest viimane annab juustele lisatuge ja -jõudu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles