Kiirspikker ⟩ Kõik, mida pead tegema järgnevad päevad, et päästa end jõulukatastroofist

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Jõuludeni on jäänud täpselt kolm päeva. Et päästa end jõulukatastroofist, oleme teile kokku pannud asjaliku kiirspikri, mis hoiab kiirel ajal tegemised kontrolli all.

3 päeva enne jõule

Otsi välja oma jõuluroogade retseptid

Jõulud on ukse ees ning kui sul ei ole just soovi jääda suurde jõulukeerisesse, siis üks võimalus selle vältimiseks on enne poodi minekut oma retseptid ja nimekirjad üle vaadata.

Vajadusel saaksid puudu olevaid perekonna retseptides peituvaid koostisaineid sugulastelt juurde varuda ning ei pea muretsema, et midagi väga olulist puudu jääb.

Varusta end värskete puu- ja juurviljadega

Kolm päeva enne jõule nende hankimine garanteerib sulle suures osas, et need ei lähe riknema ning sa ei kaota keset jõuluhullust oma pead, kui ostmise hilisema peale jätad.

Osta oma viimasele minutile jäetud jõulukingid

Suure tõenäosusega oled jätnud mingid kingid viimase minuti ostmise peale, sest lootsid jõulude ajal toimuvatele kampaaniatele poodides. Nüüd on õige aeg oma listid üle vaadata, et keegi kingist ilma ei jääks. Soeta puudu olevad pakkimiseks vajalikud tarvikud, et nendega hiljem probleeme ei esineks.

2 päeva enne jõule

Alusta kokkamist!

Et vältida kõikide asjade viimasele hetkele langemist, oleks õige aeg nendega juba varakult alustada. Võta välja oma retseptid, vaata need üle, jaga roogade ettevalmistused kahte järku (1. road, mida saab varem ettevalmistada. 2. road, mida teha päev enne jõule) ning võimalusel tee ettevalmistusi. Nii saad vältida olukorda, mil mõni kook või kana on ahjust välja jäänud.

Otsi välja lauakaunistused

Kui oled planeerinud lauale kaunistusi, siis kindlasti tasuks need juba praegu välja otsida. Praegu on veel aega selleks, et neid vajadusel juurde hankida.

Leia aega oma perele!

Kuigi jõulud on ühelt poolt aasta kõige kiirem päev, siis teisalt peaks see olema siiski rõõmu aeg. Võta oma pere kaasa ning minge näiteks uisutama, rabasse jalutama või võtke midagi muud mõnusat ette. Kõige olulisem aeg ja kingitus on see, kui leiad aega pühendada end omale kallitele inimestele.

1 päev enne jõule

Lae täis oma peegelkaamera või videokaamera akud

Kindlasti vaata nad üle, et homme ei tekiks ühtegi olukorda, mil sulle olulised hetked salvestama jääks, sest unustasid neid täita. Samuti võimaldab see sul korraldada edaspidi oma perekonna ja sõpradega koos vaatamise õhtuid, mil saate meenutada ka toredaid hetki jõuluõhtust.

Paki oma viimased kingid

Suures tuhinas võis jääda mõned kingid tähelepanuta. Kindlasti vaata oma kingitused üle ning vajadusel tee vajalikud korrektuurid, et kõikide kingid näeksid just sellised välja nagu sa soovid.

Viimased ettevalmistused kokkamises

Esimesed valmistused said tehtud juba kaks päeva tagasi, aga selleks, et homme kõik kenasti sujuks, siis tee ka ära need teise poole ettevalmistused. Näiteks pane liha marinaadi seisma, küpseta viimased koogid ja piparkoogid ning kaunista neid. Samuti mõtle välja pidulaua plaan, sest homme kõike korraga teha püüdes ei pruugi tulemus sinu soovidele vastata.

Sea endale homseks väike ajakava

Selleks, et jõulupäev kenasti sujuks, siis on hea mõte teha endale väike ajakava selle kohta, millal mingid road peaksid ahju minema, millal peaks need ahjust välja võtma ning millal oleks kõige õigem hetk hakata lauda katma ning hiljem ka toitu serveerima. See annab Sulle hea ettekujutuse sellest kui palju sul jääb aega oma perega veeta.

Istu ja naudi

Kõik on homseks valmis, mida said üldse varem valmis panna. Nüüd on hetk, mil peaksid puhkama ning nautima vaikust, et homme tähtsaks õhtuks valmis olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles