Veidrad ja maitsvad toidutrendid, mis määrasid lõppeva kümnendi

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Igal ajastul on omad trendid, mida me jääme märgilistena mäletama. Erand ei ole siin ka toidumaailm. Millised olid need moevoolud, mida järgisime asjade osas, mis meie kõhus lõpetasid?

Üks põhjusi, miks toit on praegu esteetiliselt ilusam kui kunagi varem, on kindlasti Instagrami tõus ja suunamudijad, kes sellele hoogu on andnud. Teemaviited nagu #foodporn ja #foodgasm on dramaatiliselt tõusnud ning tundub, et keegi ei taha süüa midagi, mis ei jää fotol ilus.

Samuti oli märkimisväärne hulk tervislikke toite, mis lainetena populaarseks said ning ära ei tasu ka unustada veganluse trendikaks saamist. Vaatame SheKnows abiga, millised olid need toidutrendid, mida jääme 2010ndatest mäletama.

  1. Gluteenivaba. Tsöliaakia mõjutab vaid umbes protsenti elanikkonnast, kuid ometi on gluteenivaba dieet ülipopulaarne. Pole mingit teaduslikku põhjust gluteeni vältida – kui sa pole just tõesti diagnoositult sellele allergiline – kuid nüüd on valikus nii palju gluteenivabu alternatiive leivale, küpsistele ja kookidele, et ei jõua kõike ära süüagi.
  2. Avokaadoröst. Kes küll oli esimene inimene, kes arvas, et purustatud avokaado on röstsaial hea? Ometi on tegu roaga, millest trenditeadlik inimene hommikusöögil ja brunch’il enam ei pääse.
  3. Lillkapsas kõikjal. Lillkapsariis? Lillkapsapitsa? Lillkapsavorst? Kõike saab!
  4. Mittepiimast «piimad». Piim ei pea pärinema lehmalt. Sojapiima on kasutatud ülikaua, kuid alles 2010ndatel sai alternatiivse piima tööstus hoo sisse.
  5. Poke-kausid. Hawail on poket aastasadu söödud, kuid üle maailma sai alles sel kümnendil trendiks pista kaussi riis, toores kala ja köögiviljad.
  6. Matša. Roheline tee on tore, kuid matšapulber on elavam, kibedam ja kindlasti sel kümnendil märksa populaarsem.
  7. Taimepõhine «liha». See on turg, mis hakkas plahvatuslikult just sel kümnendil kasvama, vegeburgerid on popimad kui kunagi varem.
  8. Vikerkaaretoidud. Vikerkaarevärvilistest saiakestest ükssarviku-teemaliste jäätisteni. Kui sa pole veel proovinud – kiirusta!
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles