Dagmar Lamp: alati võiks ju olla s*tem (3)

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Dagmar Lamp
Dagmar Lamp Foto: Liis Treimann / Postimees

Jõululauas tuleb ikka ette põnevaid teemasid ja kindlasti peavad paljud minuealised naised suguvõsale ette kandma, mis seisus on täpselt nende eraelu, millal siiski tanu alla saadakse ning kas ikka ei ole plaanis mõnd latsekest vanemate sugulaste rõõmuks ilmale tuua.

Usutavalt on see kõik väga frustreeriv – olen ju ennegi deiditeemadel kirjutanud («Väsinud vallalised Eesti naised») ning kui me ise oleme kogu sellest deidi-kammaijaast nii väsinud, siis võib ette kujutada, kui tüütu on sellistele küsimustele veel vastuseid anda ning uudishimulike hõimlaste pilkude all istuda. Aga paraku sellised need pühad juba vahel on – me peame end kokku võtma ja perekonnaga aja veetmise nimel olema valmis taluma nii vanatädi torkeid kui ka lehma lellepoja susimist.

Meie peres õnneks nii pole, mind on õnnistatud vanematega, kes lasevad mul teha ise vigu, on alati toeks ning lubavad rahulikult enda valitud rada käia. Kuid ma tean paljusid, kel pole nii väga vedanud ning kelle jõulud just küsimuste turmtule all möödusid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles