Nõuandeid aastast 1975 ⟩ Seks on armetu pistis ehk millal mehega voodisse minna ja millal mitte

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Kas olete kunagi lugenud vanu kohtingunõuandeid? 

Cosmopolitan.com leidis arhiivist üles vanad nõuanderaamatud, ühes neist on näiteks jagatud nippe, kuidas otsustada, kas minna mehega voodisse või mitte.

Märke, et sa ei peaks mehega voodisse minema:

1. Ära maga mehega lootes, et pärast meeldib ta sulle rohkem. Temaga voodisse minek ei muuda mehe iseloomu ega tee teda nägusamaks; ta jääb samaks inimeseks, kes ta oli enne.

2. Ära maga mehega arvates, et sel juhul suureneb tõenäosus, et ta kutsub sind uuesti välja. Seks on praegusel ajal muutunud armetuks pistiseks; seksi on meie ümber lihtsalt nii palju. Pealegi, kui sa ei usu, et mees võiks sind armastada millegi muu kui seksi pärast, siis ilmselt on see tõsi.

3. Ära mine voodisse mehega, kui teie mõlema motiivid pole sarnased. Sina loodad tõsist suhet leida, tema tahab aga kirglikku üheöösuhet. Kas sellest saab sündida midagi muud peale haavunud tunnete?

4. Ära maga mehega seetõttu, et oled üksik ja vajad ükskõik keda, kes sind puudutaks. Kui oled uppumas enesehaletsusse, oled eriti haavatav. Isegi kui mees on väga hea kavaler, ei hinda ta sind kuigi kõrgelt, kui su enesehinnang on madal.

5. Ära maga mehega, kui sa pole valmis kõigi võimalike tagajärgedega silmitsi seisma. Mida sa teed siis, kui ta sulle enam kunagi ei helista? Või kui su teine kallim saab sellest teada? Võta aeg maha ja mõtle sellele. Mees austab sind (jah, ka 1975. aastal) selle eest, et liigud omas tempos.

6. Ära maga teise mehega, et oma kallimale kätte maksta. Teise mehe suhtes pole see aus, kui sa teda sel moel ära kasutad (mõtle, kui ta teeks sinule nii!) ja süütunne, mida sa hiljem ilmselt tunned, ei muuda kättemaksu magusamaks.

7. Ära maga sõbranna mehega (see pole ilus!) ega oma mehe sõpradega – nad räägivad omavahel!

8. Ära maga mehega selleks, et tasuda talle kalli õhtusöögi või linnas veedetud õhtu eest või lootes, et ta teeb sulle selle eest kingitusi või toob midagi luksuslikku. Neid naisi, kes lasevad end ära osta, iseloomustab suhteliselt inetu sõna ja ka mehe tunded sinu vastu võivad inetuks muutuda.

9. Ära mine mehega esimest korda voodisse, kui kõik pole ideaalne või võimalikult ideaalilähedane. Oota, kuni su korter on puhas ja ükski korterikaaslane ei saa teile peale sattuda. Esimene koosveedetud öö võib määrata kogu suhte kulgemist, seega meeleolu ja keskkond peavad olema õiged.

10. Ära maga mehega vaid seetõttu, et ta on kuulus. See on aktsepteeritav vaid juhul, kui te mõlemad siiralt meeldite teineteisele. On väga meelitav, kui mõni kuulsus tahab sinuga aega veeta, kuid temaga magamine võib sulle paraja hoobi anda. Kuulsad mehed on harjunud sellega, et naised langevad nende Gucci kingades jalgade ette ja sinust võib kergesti saada järjekordne kiirelt ununev nägu (ja keha). 

Märke, et peaksid mehega voodisse minema:

1. Maga mehega juhul, kui arvad, et see oleks lõbus kogemus. Hedonism on täiesti normaalne motiiv voodisse minekuks, oluline on vaid mõista, et sinu libiidot juhib kirg, mitte tõeline armastus.

2. Mine voodisse mehega, kel on head omadused, kuid kes ei pruugi vastata kõigile su Härra Õige eeldustele (ta on pankur, kuid sa oled veendunud, et suudaksid armastada vaid kirjanikku). Võib-olla on sinu senine plaan veidike ebarealistlik või isegi rumal ning mees võib olla just see õige, kes su fantaasiaid muudab.

3. Julge uskuda, et sa meeldid uskumatult nägusale mehele, kuna ta on andnud sulle lootust (ta naerab siiralt sinu naljade üle). Miski pole elus kindel ja riskimine (et ta ei helista sulle tagasi) on peavõitu väärt (teie kaks armute).

4. Maga mehega, kellega voodisse jõudmine võib sulle esialgu tunduda võimatuna (maga ka nendega, kellega voodisse jõudmine tundub olevat võimalik), näiteks laevakruiisil olles või Vahemere ääres päevitades. Sellised romantilised seiklused, mida ei piira aeg ega koht, võivad olla imelised. Vaimustav keskkond võib võimendada kõike, mida te paarina kogete ja te ei pruugi märgatagi asju, mis on partneri juures vajaka.

5. Maga mehega, kelle puhul sa tead, et temast ei saaks kunagi su kallimat (võib-olla olete «lihtsalt sõbrad»), aga kes sulle meeldib ja kelle vastu tunned sel hetkel tõmmet. Miks ei võiks te kaks lõbusalt aega veeta?

6. Maga mehega, kes hindab sinu juures samu asju, mida sa ise pead oluliseks (nutikus, intelligentsus, stiil), aga ole ettevaatlik nendega, kes hoolivad asjadest, millest sina ei hooli (sinu pärandus, kena kodu vms).

7. Maga mehega, kes kutsub sind nädalaks endaga Bahama saartele. Sellise kutse vastuvõtmine annab juba voodisse minekule jaatava vastuse... vastasel juhul rääkige enne reisi oma «tingimustest».

8. Kui oled püsisuhtes, mine teise mehega voodisse juhul, kui arvad, et oled leidnud midagi paremat.

9. Mine voodisse mehega, kellega oled alles hiljuti tutvunud, kuna see tekitab sinu südames õige tunde ja tegemist on kõige vaimustavama mehega, keda oled kohanud. Aga ära too enne või pärast ettekäändeid: «Ma pole tõesti selline tüdruk, kes kogu aeg nii käitub.»

10. Maga abielumehega juhul, kui suudad aktsepteerida seda, et ta kuulub tegelikult teisele naisele. Võib-olla ühel päeval saab ta sinu omaks, aga ära tugine õrnale lootusele: abielumehed kipuvad jääma oma naiste juurde, hoolimata sellest, et armuke võib olla väga isuäratav suutäis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles