Geniaalne, kuid lihtne trikk, kuidas laps lutist võõrutada

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

On vist loogiline eeldada, et laps, kes täiest kõrist karjub ja nutmise lutti saades lõpetab, jätkab karjumisega niipea, kui lutt suust võtta. Kui sa oled unevõlas lapsevanem, siis ei ole ilmselt palju vaja, et sa selles võitluses alla annad ning oled valmis laskma tal lutti imeda kuni ülikooli minekuni.

Kahjuks aga kaasneb luti imemisega hambumusprobleeme, see mõjutab kõne arengut ning võib põhjustada kiindumushäireid. Hea mõte on lutiharjumus pigem varem kui hiljem murda. Sa võid püüda teda mänguasjade või mõne muu heaga ära osta, kuid mitte iga lapse puhul see ei õnnestu.

Lifehacker soovitab aga armastavat sabotaaži. Kui sa torkad luti kummist osasse nõelaga augu, siis ei teki vaakumit ning lutti on märgatavalt vähem rahuldustpakkuv imeda. Kuna on tõenäoline, et su laps ei saa aru, miks tema lemmik rahustamismeetod enam sama efekti ei paku, siis kaotab ta selle vastu peagi huvi.

Et asi töötaks, piisab vaid väikesest august, seega kasuta nõela, knopkat või haaknõela. Parem olgugi see auk väiksem kui suurem, kuna lapsele võivad äramurduvad väikesed osad lämbumisohuks olla. Ja väiksem auk kindlustab ka, et su terane laps ei saa aru, et tema hinnatud asja kallal on saboteerimas käidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles