Uuring ⟩ Väga veider põhjus, miks ema ja õde su kompu peika suhtes vastumeelsed on

Marju Ränk
Copy
Foto: Shutterstock

Uuringu kohaselt soovivad nii su ema kui ka õde, et kohtuksid mõistva, vastutustundliku, abivalmis ja asjaliku mehega. Ise sa eelistad muidugi lõbusat, seksikat ja humoorikat kuuma kutti. 

See võib olla põhjus, miks su perele pole väga meeldinud need mehed, kellega seni tutvunud oled, kirjutab Women's Health.
 
Teadlased nimetavad seda Julia-efektiks, kus William Sakespeare'i Julia ema proua Capulet sooviks, et tütar abielluks pigem heast perest pärit noormehega, mitte Romeoga.

Emade mõte seisneb selles, et vastutustundlikud ja mõistlikud mehed ei kuluta pere ressursse ja edastavad järeltulijatele häid geene. Teadlaste sõnul soovivad ka õed, et valiksid ratsionaalse mehe, sest sellisest oleks kasu tervele perele - ka õdedele.

Uuringus osales 279 õdedega naist, kes pidid hindama, kui olulised olid 133 iseloomujoont nii nende enda pikaajalisele partnerile kui õe tulevasele partnerile. Enamasti olid tunnused samad, kuid naised kippusid eelistama seda, et nende õde valiks usaldusväärsema kuti, samal ajal, kui nad valisid hoopis lõbusa ja seksika mehe.

Kogu see lugu on tegelikult uskumatult isekas. Ise soovime valida enda kõrvale kena välimusega mehe, kellel oleks geneetilises mõttes palju häid jooni edasi anda. Samas ei soovita riskeerida, kui mees osutub vastutustundetuks, et lõpuks peaks kogu perekond tagajärgi likvideerima.

Lõpetuseks tuletame meelde, et õnneks leidub ka asjalikke ja vastutustundlikke mehi ning nad on sealjuures väga kuumad. Kui tajud, et su õde või ema ei aktsepteeri seda meest, kellega läbi käid, ilma mõjuva põhjuseta, võiksid tuua esile teiste eest varju jäävad omadused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles