Testi end ⟩ 15 märki, mis näitavad, et sind kummitavad «issiprobleemid»

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Mis on nö «issiprobleemid» (ing k daddy issues)? Neid mainitakse palju erinevates Hollywoodi filmides ning väidetakse, et meestele selliste muredega naised isegi meeldivad.

«Issiprobleeme» kardavad paljud naised, kuid vaatame, mis selle käibefraasi taga peitub. Isa on teadupoolest iga lapse elus kõige tähtsam meessoost inimene. Tüüpilisel juhul on tegemist lapse bioloogilise isaga, kuid mitte alati. Kui suhted isaga on aga lapsel tekitanud erinevaid probleeme, siis võtab ta need kaasa täiskasvanuikka ning tal on raskusi elutervete suhete loomise ja hoidmisega. Kõik see põhineb kehval suhtel oma isaga.

Ilmselgelt on tegemist probleemiga, mis on igal inimesel erinev ja pole üht kindlat viisi, kuidas see kõigil väljenduks. Paljud naised ei saa ka aru, et nende luhtunud suhete taga võib olla lahendamata küsimus oma lihase isaga, selgitab LovePanky. On oluline meeles pidada, et need on mustrid ja mured, mis istuvad sügaval meie alateadvuses ning nendega tegelemiseks tasub kindlasti appi võtta psühholoog.

Meeles tasub ka pidada, et siin välja toodud märgid on vaid võimalikud isaprobleemide sümptomid – on väga võimalik, et tegemist on lihtsalt individuaalse eripäraga, mil pole mingit pistmist isaga. Kõik sõltub asjaoludest ja on iga inimese puhul erinev.

Märgid, et sul võivad olla issiprobleemid

  1. Sul on probleeme piiride seadmisega. Ehk lubad sa nii meestel kui naistel endast üle kõndida – sa oled sellega harjunud.
  2. Sul on madal enesehinnang. Su isa võis olla pildis või mitte, aga sa tunned, et ei saanud temalt piisavalt armastust ja austust, tulemusena on su enesehinnang väga madal.
  3. Sa ei suuda partnereid usaldada. Kui su isa andis põhjust usaldamatuseks, siis õppisid sa noores eas, et mehi su elus ei saa usaldada.
  4. Sa kipud suhtesse vanemate meestega. Sa püüad täita tühikut, mille jättis isa.
  5. Sa ei ole emotsionaalselt ligipääsetav. Su isa tegi sulle haiget ja sa kardad armastada.
  6. Sa eelistad emotsionaalsetele suhetele seksuaalseid. Sa kardad tundeid ja ei taha riskida haiget saamisega.
  7. Sa kardad hülgamist. Iga kord, kui su partner lahkub, ütleb hääleke su peas, et ta ei tule tagasi – isegi, kui ta pole kordagi andnud sulle põhjust seda arvata. Su isa hülgas sind, seega ootad sa mustri kordumist.
  8. Sa vajad pidevalt kinnitust. Kas ta ikka armastab mind? Kas ta ikka tahab minuga olla? Kas ma olen liiga klammerduv?
  9. Sa oled armukade. Teised naised partneri elus tekitavad ebakindlust ja hirmu, et ta võib sind petta. See väike hääleke su peas ütleb, et sa pole piisavalt hea.
  10. Sind tõmbab emotsionaalselt ligipääsematute meeste poole. Kui ta ei ole kättesaadav, meenutab ta ilmselt sulle su isa – sinu jaoks on tuttav tunne, et sulle ei pöörata piisavalt tähelepanu.
  11. Sa tõukad mehi eemale. Kui keegi tunneb su vastu huvi, lükkad sa ta eemale, sest ei taha pettuda.
  12. Sa klammerdud kergelt. See on eemaletõukaja vastand – sul on raske kellestki lahti lasta, kui asjad ei läinud plaanikohaselt.
  13. Sa otsid muinaslugu. Kuna sa pole kunagi saanud kogeda «issi printsessi» fantaasiat, otsid sa muinaslugusid oma suhetes. See on kurnav ja viib paratamatult pettumuseni.
  14. Sa tahad, et kõik oleksid sinuga rahul. Kuna su isa polnud kunagi sinuga rahul, otsid sa pidevalt kõikide heakskiitu. Sa tahad, et kõik oleks sinu üle uhked ja sinuga rahul.
  15. Sa armastad meeste tähelepanu, isegi kui need pole su partner. Miski sinus igatseb, et mehed tunneksid su vastu huvi isegi siis, kui sa oled suhtes – alati ootad sa, et keegi sulle külge lööks.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles