Kuidas oma suhtesse seks tagasi tuua

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kindlasti on paare, kes naudivad voodirõõme viis korda nädalas, aga pikaajaliste suhete puhul kipub tekkima perioode, kus seksitakse vähem või üldse mitte. Fatherly veerud paljastavad meile saladused, kuidas seksuaalelu taastada.

Seksuaalvahekorrad võivad teadagi olla kõikuvad. Küll aga tuleks panna tähele, kui intiimelu on täielikult kadunud ja mõelda, mida selleks ühiselt ette võtta.

Pikaajalise suhte puhul võib vahekordade harv väheneda, aga selle eest peaks seksi kvaliteet olema parem. Tänapäeval on kahjuks üsna tavapärane, et pikas abielus ei astuta enam vahekorda. Vähese seksi taga peituvad erinevad probleemid, näiteks: emotsionaalse läheduse puudumine, pahameel, igavus jne.

Olgu need põhjused millised tahes – siit tulevad teile parimad nõuanded, kuidas suhtesse seks tagasi tuua:

Vestelge probleemist

«Seksi kadumisel on mitmeid põhjuseid ja tihti need pole seksi endaga seotud,» ütleb suhete ekspert Sarah E. Clark. «Kui inimesed hakkavad üksteisest kaugenema, kaotavad ühenduse, võtavad teineteist enesestmõistetavana või tekitavad teineteisele pahameelt, muutub seksuaalelu järsult.» Olukorrast väljapääsemise võtmesõna on avatud suhtlemine. Kui te ei seksi enam, sest see pole nauditav, tuleb välja selgitada, mis ei toimi ja leida strateegiad, mis mõlemale panustavad.

Meenutage vanu häid aegu

On nii palju asju, mis teie seksuaalsoovi tagasi tekitaks. Meenutage vanu häid aegu, milline teie varasem seksuaalelu oli, millal ja mis põhjusel asjad muutuma hakkasid. Küsi partnerilt, kas ta on praeguse olukorraga rahul? Leidke aega teineteisega taas lähedust leida – lõbutsege, flirtige, proovige uusi asju, õrritage, tehke komplimente ja seadke uusi eesmärke.

Kõik ei pea olema nii nagu enne

On väga vale mõelda, et «tehke lihtsalt ära». Esimese sammuna on tähtis seksist armastavalt, loovalt ja produktiivselt vestelda. Eriti oluline on see värskete lapsevanemate puhul. Tihti on ootus, et paar naaseks peale lapse sündi sama tiheda ja kvaliteetse seksi juurde nagu enne. Tegelikkuses, kui nüüd on ka lapsed fookuses, on asjad vägagi muutunud.

Voodielu saab taas paremaks muutuda, aga selleks tuleb kõigest avameelselt rääkida ja vajadusel ka professionaalset nõustamist küsida.

Taastage emotsionaalne side

Veetke rohkem aega koos, jagage lähedust ja pidage intiimseid vestluseid.

Lõpeta võrdlemine filmidega

Inimesed kipuvad oma seksuaalelu võrdlema sellega, mida teleris näevad. Mõeldakse, et kõigil teistel on parem seksuaalelu. Kui soovid asjadesse selgust saada, vestle partneriga. Kui seksiteemadest rääkida ei oska, tuleks omandada uusi suhtlusokuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles