NAISE VALU «Olin peaaegu emaks saamas, kuid siis...»

Marju Ränk
, naine.postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Uuringu kohaselt katkeb kolmandikul naistest rasedus algstaadiumis. Alljärgnevalt toome teile lugemiseks nende naiste lood, kes on pidanud selle kurva tee läbi käima.

«Sain neli kuud enne oma pulmi teada, et mul on emakaväline rasedus. Arstid pidid raseduse katkestama ja lisaks kaotasin munajuha. Arvan, et inimestel on raske mõista, mida tähendab nii varases staadiumis raseduse katkemine. Raseduse katkemise puhul kasutatakse tihti selliseid termineid nagu «rakkude kimp» ja «mitteelujõuline rasedus». Mu süda laguneb kildudeks iga kord, kui mõtlen, mis tunne oli rase olla. Kui arstidele tähendas see vaid «rakkude kimpu» ja «mitteelujõulist rasedust», oli see minu jaoks raseduse unistus. See murrab alati mu südame ja seda tunnet mõistavad vaid need, kes on kogenud raseduse katkemist,» rääkis 33-aastane Nicole.

«Pärast 14 nädala pikkuse raseduse katkemist pidin nädala ootama, et loode välja võetakse. Mäletan, kuidas käisin päevas vähemalt viis korda pikalt duši all, teinekord rohkemgi, sest tundsin end nii vastikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles