Edetabel ⟩ Eesti jõudis maagiliste talvevõlumaade esiviisikusse

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Tööstressist ja argitoimetuste sagimisest on vahelduseks päris mõnus eemale pääseda. Ehkki paljud igatsevad aastaringi korraliku suveilma järele, leidub ka lumearmastajaid.

Eesti talveilm on sel aastal muidugi kaotsi läinud, aga sellegipoolest on suur rõõm näha, et Trip Minutes on just meie kauni Eesti Vabariigi oma edetabelisse esikohale sättinud. Loomulikult õigustatult, sest kauni lumevaibaga muutub siinne olemine tõesti talvevõlumaaks.

Kuigi meil siin praegu veel lund pole, siis ehk leiad ülejäänud nelja hulgast mõne teise reisisihtkoha, kuhu talvemõnusid nautima minna.

1. Tallinn, Eesti

Lumine vanalinn sarnaneb Disney filmi maagiale. Tallinna soovitatakse kindlasti välismaalastele, sest siinsed vanalinna keskaegsed ehitised ja maalilised tänavad on lumevaiba all imekaunid. Külmal talveilmal saab nautida kuuma glögi ja pärast pikki õues veedetud tunde mõnusat sauna. Välismaalased on meie traditsioonilisest saunast lausa vaimustunud!

2. Richmondi park, Inglismaa

See park on tohutu suur ja ühtlasi brittide uhkus, mille eest saab tänada kuningas Henry VIII. Tema käsul istutati park omal ajal, et seda jahimaadena kasutada. Talvel on võimalik seal kohata kümneid metsikuid hirvi. Talvel käiakse seal vaba aega nautimas, kelgutamas ja lumega hullamas. Lähedal asub Richmondi pubi, kus maitsta inglise traditsioonilist toitu.

3. Schloss Neuschwanstein, Saksamaa

Mäletate Disney uinuva kaunitari lossi? See on inspireeritud just sellest maalilisest asukohast. Kuningas Ludwig II juhendas selle kõrge monumendina seisva lossi püstitamist ja talle oli abiks usaldusväärne riigi disainer.

Selle hoone sees on maailma ilusaimad toad!

4. Ohrid, Makedoonia

Ohrid võib olla igaühe suvefantaasia, kus ujuda ja päikest võtta, aga see muutub ka talvel tõeliseks võlumaaks. See järveäärne kitsaste teedega ja munakividega kaetud linn näeb lumisena võrratu välja. Pole midagi mõnusamat, kui minna ajaloolisse Makedooniasse hommikusööki ja kohalikku kohvi nautima.

5. Brasov, Rumeenia

Turistid armastavad Brasovi linna sama palju kui teisi Rumeenia paiku. Põhjusi on palju. Brasov on klassikaline väikelinn, mis on tuntud oma mägise maastiku poolest. Brasovist on üsna lihtne pääseda Brani lossi (palju ainest Dracula kohta).

Talvel nauditakse seda paika isegi rohkem. Lähedal asub Poiana Brasov, kuhu mahub arvukalt suusasõpru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I'm in love with this city ❤️❄️ #mycity_life #brasovwinter

A post shared by Ľ???ກ ?ກ?rℯℯ? (@andreea_lovin) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles