Pöördumatud vead, mida ripsmekoolutajaga teed

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Ripsmete koolutamine on ammust aega olnud naistele üks väike ilusaladus, mille tulemusel muutuvad silmad avaramaks. Ripsmeid koolutades muutuvad need silmnähtavalt pikemaks ja täidlasemaks, kirjutab Good Housekeeping.

Soovitud tulemuse saavutad ainult siis, kui koolutad ripsmeid õigesti. All on enamlevinumad vead, mida ripsmekoolutajaga tehakse. Halvimal juhul rikud ripsmed täiesti ära!

1. Vajutad ripsmekoolutaja liiga tugevasti kokku

Kui soovid, et sul oleksid pikad ja elujõulised ripsmed, kohtle neid hellasti. Koolutajaga liiga tugevasti kokku vajutades saavutavad ripsmed ebarealistliku 90 kraadise nurga, aga ka murduvad selle surve all.

Selle asemel püüa koolutaja sättida võimalikult ripsmepiiri lähedale, samas jälgi, et see ei puudutaks lau äärt. Vajuta koolutaja õrnalt paariks sekundiks kokku. Seejärel lase tangid lahti ja liigu ripsme keskosa poole, kus vajuta taaskord õrnalt kokku. Kahest kohast koolutamine tagab kauni kaare. Lisanipp: kui su ripsmed kipuvad olema liiga lühikesed, katseta soojendusega ripsmekoolutajat. Seda on väga lihtne lühikeste ripsmete puhul kasutada ja tekib piisavalt naturaalne kumerus.

2. Koolutad ripsmeid pärast ripsmetuši pealekandmist

Esiteks määrib tušš koolutaja väga ära ja teiseks kahjustab ripsmeid. Ripsmetušš katab ripsmed kenasti ära, aga lisaks ka kuivatab ja muudab karvad üsna jäigaks. Koolutada ripsmeid, kui nad on niigi jäigas asendis, murduvad need lihtsalt pooleks. Ripsmed võivad lau seest isegi välja rebeneda, kui takerduvad koolutaja külge kleepunud tuši sisse kinni.

Kooluta ripsmeid alati enne ripsmetuši pealekandmist ja veendu, et neile poleks jäänud eelmise päeva meigijääke.

3. Sa ei puhasta koolutajat kunagi

Isegi, kui sa koolutad alati puhtaid ripsmeid, jääb võimalus, et sinna on ladestunud laineri ja ripsmetušši jääke, baktereid ja surnud naharakke.

Püüa korra nädalas koolutajat alkoholiga puhastada, et kõik bakterid eemaldada. Veendu, et ripsmekoolutaja on enne järgmist kasutamist korralikult ära kuivanud.

4. Sa ei asenda kunagi patja

Aja jooksul võib ripsmekoolutaja sees olev padjake kuluda ja töö efektiivsus väheneb. Lisaks, kui padjake on kulunud ja äravajunud, hakkab metallist äär vastu ripsmeid käima ja tekib korralik kahjustus.

Oleneb, kui tihedalt koolutajat kasutad, aga padjake tuleks välja vahetada iga paari kuu tagant või kui märkad püsivat määrdumist ja pragunemist. Padjakesed on kõikides suurimates kauplustes saadaval.

5. Ostad ebakvaliteetseid koolutajaid

Sa ju soovid, et ripsmekoolutaja teeks oma tööd suurepäraselt, kahjustamata ripsmeid? Kvaliteet mängib väga suurt rolli. Poes leiab iga hinnaklassiga koolutajaid ja silma järgi on kohe aru saada, milline neist kvaliteetseim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles