Sünnitustähtaeg läheneb! Mida koju varuda?

Sisuturundus
, reklaamartiklite toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Olenemata sellest, kas rasedusnädalad lendavad linnutiivul või venivad kui tigu, kipub beebi tulekuks vajalike asjade soetamine jääma ikka viimasele hetkele. Pampers annab nõu, mida peaks uue ilmakodaniku tulekuks varuma.

Vastsündinule vajalikke nimekirju leiab hulgi, kuid tasub mõelda, mida täpselt teie perele on vaja. Mõistagi riided, mähkmed ja voodi võiksid olla igas kodus olemas, kuid on ka mugavustooteid, mis ei pruugi olla niivõrd vajalikud, kui pigem lisavõimalused.

Tarvikud

On asju, mis võiksid kodus olemas olla juba enne lapse sündi, et need koju tulles oleksid kohe ees ootamas. Esimene, mida haiglast lahkumisel on vaja, on turvahäll. Enamasti minnakse koju autoga, mistõttu turvahäll peaks enne sünnitamaminekut valmis olema. Koju jõudes oleks hea, kui lapse voodi voodipesuga oleks juba kokku pandud ja valmis. Et beebid magavad alguses suure osa päevast, on väike ilmakodanik esimeselt õuereisilt koju jõudes väsinud ning sooviks peagi voodisse.

Vanker on suurem ost, mis pole beebi koju transportimisel tavaliselt oluline, kuid tehakse tavaliselt ära enne beebi sündi. Otsest vajadust seda enne osta pole, kuid igatahes on mugavam, kui ei pea vastsündinuga minema poodi vankreid valima. Vankri valikul on oluline teha kindlaks oma igapäevased vajadused – kas elate korteris või majas, millistel teedel te peamiselt vankriga hakkate liiklema, kas vanker peab mahtuma autosse ja nii edasi. Sellest lähtuvalt saab müüja soovitada sobivat mudelit.

Mähkmeid läheb vaja uue ilmakodaniku esimesest hetkest. Haiglas varustatakse sind mähkmetega, kuid kodus peaksid juba ees ootama enda varutud mähkmed. Ära osta alguses palju, sest kõik mähkmed ei pruugi beebi nahale sobida.

Apteegitooted

Imikud hakkavad juba vara saama lisaks D-vitamiini. Hea, kui see on ostetud enne oodatavat tähtaega, et säilivustähtaeg kestaks pikemalt. Lisaks tasub küsida nõu ämmaemandalt või arstilt, mis puhastusvahendeid (marlilapid, lahused) valida beebi naba või silmade jaoks. Pane tähele, et kui elad suuremas linnas, kus apteek on ööpäevaringselt avatud, ei tasu apteegitoodetega üle pingutada. Paljud aeguvad kiirelt.

Riided

Ilmselt kibelevad kõik lapseootel vanemad ja nende lähedased peale uudiseid juba riideid ostlema. Et beebi sünnimõõte ei saa kuigi täpselt ennustada, on väikeste suuruste ostmine ehku peale. Üldiselt soovitatakse varuda rohkem riideid alates suurusest 56 või 62 ning üks-kaks riietust suuruses 50. Kui beebi sünnib pisike, saab alati väiksemaid suuruseid juurde osta. Suuruses 56 võiks olla kolm-neli komplekti ning 62 juba rohkemgi, sest need kestavad kauem ning leiavad kindlasti kasutust. Hea on väiksemate numbrite puhul otsida hõlmikbodysid, sest beebile üle pea käivad riided võivad alguses olla vastsele lapsevanemale ebamugavad. Lisaks peaks olema väike müts, mida juba haiglast lahkumisel pähe panna. Beebid kaotavad palju kehasoojust just pea kaudu. Sõltuvalt sündimise aastaajast peaks valima ka üleriided või soojakoti.

Mugavus- ja vajaduspõhised tooted

Mugavustoodete alla käivad erinevad vajaduspõhised tooted, mida võib juurde soetada ka siis, kui vajadus tekib. Nende hulgas lamamistool, kandekott või -lina, rinnapump ja muu säärane. Vaata kriitilise pilguga üle nimekiri ning jaga asjad vajaduspõhiselt ära. Võib juhtuda, et mis ühele vajalik, ei leia teises kodus üldse kasutust.

Kas uus või kasutatud?

Lapsed kasvavad kiirelt ja seetõttu leidub ka internetis müügil palju kasutatud asju, millest suur osa vähe kasutatud. Ainus, mis peaks olema uus, on turvavarustus. Turvahäll võiks olla uus, sest teadmata ajalooga turvahäll võib olla läbi teinud väikese või suurema avarii, mistõttu ei pruugi see enam nii turvaline olla. Muid suuremaid tarvikuid ja riideid on järelturul müügil kvaliteetseid ja parema hinnaga kui poes. Mõistagi otsustab seda iga pere ise lähtuvalt võimalustest, vajadustest ja soovist.

Copy
Tagasi üles