3 kapist leitavat libesti alternatiivi, millest üks paneb küll kukalt kratsima

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Poelettidel on üsna lai libestivalik: erinevad maitsed, tekstuurid, aistingud – vali ainult välja! Kes ei soovi poeriiulilt midagi kaasa haarata ja kaalub looduslikke alternatiive, saab allolevast väärt infot, vahendab Bustle.

Poeriiulil seisvad libestusained aitavad kaasa efektiivsele seksuaalelule. Libestusaine pudelil on üles loetletud erinevad koostisosad, mille nimetust üsna keeruline hääldada, rääkimata teadlikkusest, mis see üldse on. Kas libestusaine ikka on meie suguelundile piisavalt tervislik valik? Mõned tooted võivad tugevalt häirida tupe pH tasakaalu.

Alternatiivi leidmine on tegelikult üsna hirmutav, sest paljude koostis ei pruugi suguelunditele sobiv olla. On teada, et mõni õli võib põhjustada kondoomi rebenemise. Tihkemad määrded nagu sheavõi, mesilasvaha ja jojobaõli võivad tupe naharakke kahjustada. Kõik, mis on suhkrupõhine, ei sobi samuti, kuna selline aine põhjustab pärmseente nakkust.

Enne, kui midagi uut proovid, peaksid kõigepealt väikese kogusega katsetama, kuidas su elund reageerib, et ei tekiks allergiat. Ära kasuta toodet, mis sisaldab glütseriini ja suhkruid.

Proovi neid tooteid:

Aaloe vera geel

Tead ju seda aaloegeeli, mida kasutatakse päikesepõletuse leevendamiseks? Tänu antibakteriaalsele omadusele leevendab muuhulgas psoriaasi ja muid nahahaiguseid. Aaloe on teadupärast väga limane ja sobib seeõttu ideaalselt libestit asendama. Aaloe on limaskesta vastu hell ja neutraalne. Väga oluline on jälgida, et tegu oleks 100% aaloe vera geeliga, sest lisandid võivad tugevat ärritust põhjustada.

Munavalge

Munavalgega tuppe hõõruda tundub hirmuäratav, eriti veel, kui oled vegan. Esimene mõte on kindlasti salmonelloosioht! Selleks, et salmonellat vältida, osta pastöriseeritud munavalgesegu. Sünnitusabiõde Maureen Stephens ütleb, et munavalge määrimine intiimpiirkonda on ohutu: «See on ohutu ja ei kaasne mingisuguseid kõrvalmõjusid.»

Naturaalsed õlid

Naturaalsed taime- ja mineraalõlid nagu avokaado, kookos ja oliivõli võiksid olla täiesti sobivad. Need on suurepärased libestusained kliitori stimuleerimiseks, aga ei sobi kindlasti kokku kondoomiga. Looduslik õli on suurepärane mitte ainult seetõttu, et ta imeliselt niisutab, vaid ka kestab kauem kui veepõhine libestusaine. Tasub valida ökoloogilise märgistusega rafineerimata õli, mis ei sisaldaks suhkruid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles