Alates homsest ⟩ Tinderi «paanikanupp»: kellele ja miks?

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Populaarne Tinder teatas, et kavatseb kasutajate turvalisust tõsta, lisades tutvumisrakendusse paanikanupu. Luuakse turvaplatvorm, mis jälgib kasutajate asukohti ja võimaldab hädaolukorras politsega ühendust võtta, vahendab Bustle.

Tutvumisrakendus Tinder otsustas ühineda nutika turvaplatvormiga, mis võimaldab hädaolukorras nupuvajutusega otse politseile helistada.

Lisaks paanikanupule tuleb rakendusse juurde fototõendamine, mis võimaldab kasutajatel reaalajas fotode abil oma isikut autentida ning potensiaalselt solvavate sõnumite juurde kuvatakse reageerimisvõimalus «kas see solvab sind?»

Paanikanupp tuleb kasutusele juba homme, 28. jaanuar. Kasutajad, kes otsustavad kasutada turvafunktsiooni Noonlight, saavad platvormile üles märkida kokkulepitud kohtingud. Ülesmärkimine sisaldab teavet selle kohta, millal lähed, kuhu lähed ja kellega kohtud. Reaalajas saab jälgida, kus viibitakse ja kui kasutaja käivitab paanikanupu, läheb teade otse Noonlight’i dispetšerile, kes omakorda teavitab kohalikku politseid või teist sarnast asutust.

Ka teised Match Group’i (Tinderi emaettevõte) tutvumisrakendused valivad paari kuu jooksul sama funktsiooni.

Oma kontol on võimalik teha vastav märgis, et sind kaitseb «vaikne ihukaitsja». Seeläbi loodetakse ära hoida potensiaalseid pahalasi ja ehk lisab kohtingul olijale rohkem enesekindlust. See on esimene omalaadne täiendav turvameede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles