Estonia operetis nimetatakse aastaid 1929–1944 Milvi Laidi ajastuks. Oma püüdluste kohta on primadonna kirjutanud: «Iga hinna eest tahtsin ma näidata, et operett on kunstiala, millele peab lähenema lavakunstilise mõõdupuuga, on omaette väärtus. Laulda kui ooperilaulja ja mängida kui draamanäitleja, sinnapoole püüdsin ja unistasin.»

Milvi Laidi ristinimi oli Aleksandra Isak ning ta sündis 15. augustil 1906 Tallinnas, kõigest neli kuud pärast seda, kui tema tislerist isa Rudolf Isak oli nainud preili Hilda Henriette Rosenstrauchi. Noorele perekonnale olid Esimese maailmasõja aastad rahutud. Kuigi õde Helena sündis 1915. aastal veel Tallinnas, viis elutee Isakute pere Riiga ja 1916. aastast Jekaterinoslavi (tänapäeva Dnipro linn Ukrainas).

Rudolf koos venna Voldemariga sai tööd vabrikus, mis kaitses neid mobilisatsiooni eest. Seal sündis Aleksandrale vend Heinrich. Tagasi Tallinna jõuti optantidena 1920. aastal ning leiti eluase teisel pool Balti jaama asunud Suur-Laagri 4 kortermaja teise korruse korteris nr 2. Pereisa valmistas esialgu kodus küünlaid ja kingakreemi, siis sai tööle venna Johannese juurde riidekauplusesse müüjaks. Kuigi raha just lahedalt polnud, alustasid vanemad siiski majaehitust Vasalemma.

Kommentaarid
Copy