Kevadsuvine kingamood: mõni mudel su kapis juba kindlasti on!

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Miu Miu 2020 kevadsuvise kollektsiooni platvormkingad, mis on inspireeritud korraga mitmest erinevast jalavarjutrendist sel hooajal.
Miu Miu 2020 kevadsuvise kollektsiooni platvormkingad, mis on inspireeritud korraga mitmest erinevast jalavarjutrendist sel hooajal. Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures/Scanpix

Kui oled kummikutest ja villastest sokkidest väsinud, siis nüüd on viimane aeg hakata mõtlema kingadele. Uuel aastal on viimaks troonilt tõugatud eelmiste aastate favoriit, paksu tallaga tossud. See kevad toob taas tänavatele aastatetagused trendid, seega vaata kingakapi tagumine ots läbi, ehk on aeg need uuesti päikese kätte tuua!

Mokassiinid

See meestekingadest inspireeritud traditsioon tõstis taas oma kauni nahkse pea paar hooaega tagasi, kirjutab Elite Daily, kuid nüüd on nad tagasi moes ning veel paremad kui varem. 2020. aasta kevadsuviseid trende tutvustavad moelavad olid mokassiine täis, näiteks brändide Chanel, Louis Vuitton ja Balenciaga etendustel. Erinevate mustrite või mastaapse ja tugeva kontsaga kaunistatud meesteking on teinud uuenduskuuri ning vallutab soojade ilmade saabudes tänavad.

Mokassiinide ehk ingliskeelselt loaferite hulgast leiad kindlasti endale sobiva tänavakinga.
Mokassiinide ehk ingliskeelselt loaferite hulgast leiad kindlasti endale sobiva tänavakinga. Foto: Shutterstock

Rihmadega kingad

Need lihtsad kontsakingad tekitavad mõnusa suvise tunde, eriti kui keskenduda mööda säärt ülespoole ristuvatele seotud rihmadele. Jala külge nööritatud kingad figureerisid näiteks Stella McCartney ja Donatella Versace kevadsuvistes kollektsioonides. Seega kui tunned, et kinnine kontsaking on sooja ilmaga su jalale liig, siis otsi rihmikud kapist välja.

Jalavari Stella McCartney'lt.
Jalavari Stella McCartney'lt. Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures

Kettidega kontsad

Millenniumi alguse stiil on taassündimas ning üks sajandivahetusest tuttav trend tõstab taas pead: ehitud pahkluu. Laval näitas uuendusmeelsust näiteks Valentino, kes pani kaelaketid kingade külge: ideaalne viis tagasihoidlikke kingi kaunistada ning lisab sädelust ka konservatiivsemale kontorikostüümile.

Hetk Versace 2020 moeetenduselt.
Hetk Versace 2020 moeetenduselt. Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures

Plätud

Nüüd jõuame igasuviste lemmikute, plätude juurde. See sussi ja sandaali ristsugutis on tagasi eriti mängulisel viisil. Erinevaid loomingulisi stiile näitasid MSGM, Marni, Gucci ja Versace, kaunistusi olid samuti alates läikivast metallikust, tugevatest värvidest kuni karvatuttideni. Seega ole sel kevadel valmis oma varbaid ja stiilitaju näitama ekstravagantsete plätudega. Kui plätud juba kodus olemas ja raha napib, siis piisab ilmselt ka kiirliimist ning särapulbrist, et moodne olla.

Uuenduste esirinnas on Versace, kelle kollektsioonis oli esindatud üle poole trendidest, sellel pildil pahkluukett ning väga loomingulised plätud.
Uuenduste esirinnas on Versace, kelle kollektsioonis oli esindatud üle poole trendidest, sellel pildil pahkluukett ning väga loomingulised plätud. Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures/Scanpix

Põlvekõrgused saapad

Tavaline nähtus sügisel, kuid nüüd kõnnivad põlveni ulatuvad saapad sinuga koos ka kevadesse - ideaalne neile, kes ei viitsi iga nädala tagant pediküüris käia. Seega kui sul või su emal olid kunagi sukksaapad, siis nüüd on aeg need kapipõhjast välja otsida ning jalga tõmmata. Stiilinäiteid leiab sellistelt brändidelt nagu Rick Owens, Miu Miu, Comme des Garçons ja Marc Jacobs.

Miu Miu modellid kandsid kevadsuvist kollektsiooni tutvustades erinevates värvides põlvekõrguseid saapaid ehk inspiratsiooni neile, kes sel kevadel klassikalist ja romantilist välimust hindavad.
Miu Miu modellid kandsid kevadsuvist kollektsiooni tutvustades erinevates värvides põlvekõrguseid saapaid ehk inspiratsiooni neile, kes sel kevadel klassikalist ja romantilist välimust hindavad. Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures/Scanpix

Espadrillid

Mitte kõige tavalisem kõrgmoe king, kuid seekord leidis neid näiteks JW Andersonilt ja Diorilt. Seda punukinga leidus kivikestega kaunistatult, platvormversioonis, mõni olid koguni ägedalt üle püksisäärte seotud.

Espadrille demonstreeris oma looduslikes toonides kollektsioonis näiteks Diori moemaja, needki on nööritavate jalatsite moega kombineeritud.
Espadrille demonstreeris oma looduslikes toonides kollektsioonis näiteks Diori moemaja, needki on nööritavate jalatsite moega kombineeritud. Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures/Scanpix

70-ndatest inspireeritud platvormid

Kevadsuvises moes leidub palju 1970ndate mõjutusi ja selle kümnendi kõige populaarsem king oli vaieldamatult platvorm. Pole vahet, kui kõrgele taevasse sa tõusta soovid, need tugevad laia kontsaga kingad on Eesti auklikele kõnniteedele kindlasti stabiilsem valik kui stilettod.

Louis Vuitton on kombineerinud moodsaid elemente ning modell kannab kauneid, põlvekõrguseid, 70ndate massiivsest kontsast inspireeritud sukksaapad.
Louis Vuitton on kombineerinud moodsaid elemente ning modell kannab kauneid, põlvekõrguseid, 70ndate massiivsest kontsast inspireeritud sukksaapad. Foto: Rick Gold/Capital Pictures/GOL/Capital Pictures/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles