Sa ei ole õnnelik? Põhjus võib peituda lihtsas küsimuses, mida igapäevaelus endalt küsid

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Tihti tunneme, kuidas varasemad sündmused meie elu mõjutavad. Võrdlemisi harva jõuame aga järeldusteni, mis seda mõju vähendavad. Üks lihtne nipp sellise mõju vähendamiseks on lõpetada endalt nende küsimuste küsimine, millele sa ei pruugi kunagi vastuseid saada.

Miks-küsimused on ühed suurimad stressitekitajad. Isegi kui need küsimused tunduvad pealtnäha vajalikud, siis mõtle korraks uuesti.

Miks valgusfoor ei või varem roheliseks minna? Miks autol kütus otsa sai? Miks ma ei jää oma silmarõõmule silma? Miks inimesed kaklevad? Miks ma pean midagi tegema, et normaalselt ära elada ja ei või lihtsalt hästi elada?

Sul ei ole vaja end piinata nende küsimustega, sest tõenäoliselt ei saa sa kunagi teada, miks valgusfoor vastavalt sinu tahtele roheliseks ei lähe või miks autol liiga kiiresti kütus otsa sai.

Maailm keerleb meie ümber edasi, olenemata sellest, kui palju miks-küsimusi endalt küsime. Tihti lõpeb nende küsimuste üle juurdlemine hoopis enesesüüdistamisega, mis kokkuvõttes ei anna juurde muud, kui uut põhjust stressis olla.

Kindlasti on miks-küsimusi, millele peaksid tähelepanu pöörama, aga on vaja vahet teha, millised neist päriselt olulised on.

Õnn jõuab sinu ellu siis, kui otsustad lõpetada enda piinamise küsimustega, mis sinu elu kuidagi ei mõjuta.

Kuigi praegu tundub mõttes sellist olukorda ette kujutada pea võimatu, siis usu, see on võimalik! Muutusi märkad juba mõne nädala möödudes, kui avastad, et endalt kasutute küsimuste küsimise asemel, saad elult nii palju positiivset asemele.

Sa pöörad tähelepanu palju rohkematele asjadele kui varem. Samuti oled rohkem fokuseeritud elama hetkes, mis kokkuvõttes ongi kõige olulisem. Emotsioonid, inimesed, sinu rahulolu on need, millele sa varem ehk nii palju tähelepanu ei pööranud, sest miks-küsimused võtsid sinult liiga palju energiat.

Ole õnnelik, ela hetkes ning mõtle küsimustele, mis sinu elus ka tegelikult tähtsust omavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles