Miks valivad inimesed vabatahtlikult tsölibaadi?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ajakiri Anne & Stiil kirjutab jaanuarinumbris noortest ja elujõulistest inimestest, kes on valinud vabatahtlikult seksivaba elu. Miks nad seda teevad?
 

Näiteks 24-aastane Riina on ilus ja moekalt riietuv naine, kes elas varem tavalist noore inimese elu, kuid hakkas kaks aastat tagasi tõsiusklikuks ning langetas samaaegselt otsuse, et ei seksi kuni abiellumiseni enam kellegagi.

«Mul pole kunagi olnud ülimegaägedat seksuaalelu, kuigi paar seksuaalpartnerit mul varem oli. Aga need olid pigem sellised paari-minuti-mehed, nii et mul pole praegu küll tunnet, nagu oleksin millestki tohutult oluliselt loobuma pidanud,» selgitas ta.

25-aastane Rein pole aga seksinud koguni kolm aastat, kuigi tsölibaat polnud tal algul üldse plaanis - viis aastat tagasi hakkas ta tegelema joogaga ning otsus seksist loobuda tuli väidetavalt samamoodi loomulikult nagu otsus taimetoitlaseks hakata.

Naised on Reinule siiski alati meeldinud ja meeldivad praegugi, kuid tema eesmärgiks on vaimse rahulolu, nirvaana saavutamine. Ometi vaatab Rein tänaval ilusatele naistele järele ning eriti jumaldab ta enda sõnul suurt tagumikku…

Loe pikemalt Anne & Stiili jaanuarinumbrist!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles