Selle uue DNA-testiga selgitad kohe välja, kas kallim on sind petnud

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

AffinityDNA on ettevõte, mis pakub mitmesuguseid truudusetust tõendavaid teenuseid. Eksperdid siiski hoiatavad, et selline tegevus võib olla ebaseaduslik, kui pole asjaosaliselt luba saanud, kirjutab Daily Star.

Partner, kes kahtlustab, et kallim on teda salaja petmas käinud, saab seda nüüd tõestada, kasutades kriminullides nähtud DNA-komplekti.

DNA-analüüsidele spetsialiseerunud Inglismaa ettevõte AffinityDNA võimaldab inimestel kasutada testi, mis teeb kindlaks, kas kaaslane paneb toime abielurikkumist. Ettevõte ise ütleb, et tegemist on üsna mõjuvõimsa testiga ja sobib neile, kes soovivad petmise kohta saada kindlaid tõestusmaterjale.

Testi teostamiseks läheb vaja aluspesu, kasutatud kondoomi või mõnda muud kahtlast asitõendit, millest võiks leida inimese bioloogilist materjali. Lisaks on võimalik osta eraldi test, mis selgitab välja, kas tegu on mehe või naise prooviga. Testidega saab välja selgitada, kas proov kuulub ühele ja samale inimesele või on suhtesse segatud ka kolmas isik.

Inimesed on juba teste tellinud ning rahule jäänud. Küll aga hoiatavad juriidilised eksperdid, et ilma asjaosalise nõusolekuta tehtud aluspesu ja voodilina testid lähevad seadusega vastuollu, ehk siis on ebaseaduslikud.

Inglismaal asub teinegi firma, nimega HomeDNADirect, mida reklaamitakse Googles, kui otsida nõusolekuta DNA testide pakkujaid. Nad pakuvad suitsukonide, närimiskummide, kondoomide, küünte ja juuste analüüsimist. Sealses firmas ei tehta ühtegi testi ilma täieliku nõusolekuta, aga samas pole midagi parata, kui dokumente võltsitakse. Seda viimast tuleb ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles