Eesti paaridel on keerulisem rahast rääkida kui teistel baltlastel

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sarnaselt ülejäänud Euroopaga, tunnetab veerand Eesti elanikest, et rahaasjad põhjustavad nende suhetes elukaaslasega pingeid. Kuid Eestis on paaridel raskem omavahel rahaasjadest rääkida kui teistes Balti riikides või Euroopas keskmiselt - 36 protsendil on keeruline oma elukaaslasega avameelselt rahast rääkida, samas kui Euroopas keskmiselt on see näitaja 23 protsenti, teatas krediidihaldusteenuste ettevõtte Intrum.

«Intrumi uusim Euroopa tarbijate makseuuring näitab, et finantsküsimused ja nendega seotud stress on suures osas seotud meie üldise heaoluga ning see mõjutab ka meie suhteid. Isiklik finantskirjaoskus, võime rahaga ümber käia ja rääkida paarilise ja perega rahaasjadest avatult mõjutab väga palju meie üldist finantsheaolu ning igapäevast meeleolu,» ütles Intrumi Baltikumi tegevdirektor Ilva Valeika.

Eesti uuringus osalenutest ütles 12 protsenti, et nende rahaline olukord on olnud üks põhjus paarisuhet mitte lõpetada ning veerandi jaoks on rahaasjad pingete allikaks suhetes elukaaslasega – mõlemad näitajad kattuvad Euroopa keskmisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles