Just sellest huvitavast Eesti linnust valmivad maailma prestiižseima kokakunstivõistluse pearoad

Naine
Copy
Paul Bocuse
Paul Bocuse Foto: JEFF PACHOUD/AFP/Scanpix

Selle aasta mais Tallinnas toimuva gastronoomiavõistluse Bocuse d’Or peatooraineks valiti Järveotsa vutifarmi vutt.

Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja ja Bocuse d’Or Europe 2020 presidendi Dimitri Demjanovi sõnul on Järveotsa vutil head võimalused saada Eesti esindustooraineks. «Maitsev ja tervislik väikelind on juba tänaseks jõudnud kahekümne Euroopa tippkoka kööki ja loodetavasti saab ta Tallinnas toimuval Bocuse d’Oril veelgi hoogu juurde,» lisas Demjanov. «Ootame põnevusega, milliseid maitseid suudavad Eesti vutist välja võluda maailma kokandustipud, kelle töö tunnistab žürii parimaks ja mis saab Eesti suurepärasest toorainest edasi.»

Järveotsa vutifarmi juhataja Lembit Liivamägi sõnul on Bocuse d’Or Euroopa finaal väga hea võimalus tutvustada Eesti vutti maailma hinnatuimatele tippkokkadele ning laiemale avalikkusele. «Kui seni oleme pakkunud oma toodangut peamiselt koduturule, siis julgustab menu võistlevate riikide tippkokkade seas meid suuremaid ekspordi mahtusid planeerima. Ehk kui täna on meie farmis 45 000 lindu, siis vastavalt nõudlusele oleme valmis tegevust laiendama,» ütles Liivamägi.

Kokandusvõistlus Bocuse d’Or Euroopa valikvoor toimub 28.-29. mail Tallinnas Saku Suurhallis. Võistlusel osalevad tippkokad 20 Euroopa riigist, kellest pääseb tuleval aastal Lyonis toimuvale ülemaailmsele finaalvõistlusele 10 parimat.

Bocuse d'Or on maailma prestiižseim kokakunstivõistlus, mille kutsus 1987. aastal ellu maailmakuulus Prantsuse meisterkokk Paul Bocuse. Inspireerituna spordiürituste kaasahaaravast atmosfäärist, otsustas Paul Bocuse korraldada võistlusliku vaatemängu, mille fookuses oleks kokakunst ja tippkokkade meisterlikkus. 

Bocuse d'Ori finaalvoor toob iga kahe aasta järel Paul Bocuse'i kodulinna Lyoni kogu maailmast 24 parimat kokka, kes valmistavad pealtvaatajate silme all oma võistlustööd. Eestil on unikaalne võimalus võõrustada Euroopa finaali tänavu mais Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles