Günekoloog soovitab: 5 põhjust, miks lausa pead päevade ajal seksima

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Osad naised on kindlasti kogenud tunnet, et tahaksid kallimaga väga armurõõme nautida, aga menstruatsiooni tõttu ei saa. Uuringud hoopiski ütlevad, et päevade ajal seksimine on suisa tervislik, kirjutab Star Daily.

Tervise kaubamärk Intimina uurigust selgus, et naine menstrueerib terve elu jooksul keskmiselt 450 korda ehk siis 2280 päeva – see teeb kokku lausa 6 aastat terve eluea jooksul.

Günekoloog Shree Datta ütleb, et päevade ajal seksimisel on tegelikult mitmed eelised, miks peaksime seda rohkem ja suurema rõõmuga tegema.

1. See ei määri sugugi nii palju, kui arvad

Kui sul pole tegemist just liiga suure vereeritusega, pole hullu midagi. Kujutad võib-olla ette, et kogu voodi määrdub punaseks, aga tegelikult pole asjalood üldsegi nii dramaatilised.

2. Aitab krampe leevendada

Kes kannatab päevade ajal kohutava kõhuvalu käes, võtab seda infot kergendusega vastu. Orgasmi ajal vabastab keha koos endorfiinidega oksütotsiini ja dopamiini, mis võib valu ja üleüldist rasket enesetunnet leevendada. Vabanenud hormoonid on palju tugevamad, kui ükski valuvaigisti, mida käsimüügist saad.

3. See võib menstruatsiooni pikkust lühendada

Päevade ajal vahekorras olemine lühendab menstruatsiooni kestust. Orgasmi ajal toimub lihaste kokkutõmme ja seeläbi eraldub ka rohkem verd, kui normaalseisus vabaneks.

4. Suurendab emotsionaalset sidet

Esiteks peab sul parteri osas väga suur usaldus olema, et sellisel ebamugaval ajal temaga üldse vahekorda astuda. Selline tegevus annab suhtele täiesti teise väärtuse.

5. Oled tunduvalt himuram

Paljud usuvad, et menstruatsiooni ajal suureneb libiido. Miks mitte seda soodsat hetke siis ära kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles