101-aastaselt mehelt paluti passile vanemate kinnitust

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

101-aastane Itaalia mees on Londonis elanud juba aastast 1966, ent kui ta esitas avalduse, et saaks pärast Brexitit jätkuvalt Suurbritanniasse elama jääda, palusid ametnikud tema isikutunnistusele vanemate kinnitust.

Giovanni Palmierole öeldi, et tal on vaja kohale kutsuda oma vanemad, kui mees proovis Põhja-Londonis Islingtonis esitada taotlust, et ka peale Ühendkuningriigi Euroopa liidust lahkumist sinna elama jääda. Vabatahtlik Dimitri Scarlato aitas vana-vanaisal Palmierol oma passi vastavasse äppi skännida, ent tehnilise vea tõttu luges süsteem tema sünniaastaks 1919 asemel hoopiski 2019. 

«Ma märkasin kohe, et miski on valesti, kui ma skännisin tema passi. Esmalt luges süsteem sünniaastaks 2019 ning seejärel jättis vahele näotuvastuse, kuna süsteemi meelest oli mees kõigest aastane,» sõnas Scarlato briti väljaandele The Guardian. 

Seejärel nõudis programm 101-aastase mehe vanemate andmeid. «Ma olin väga üllatunud! Ma helistasin kodakondsusametisse ja mul läks üle poole tunni, et neile probleem selgeks teha,» lisas Scarlato.

Ametkond tunnistas viga ning pani Giovanni info telefoni teel kirja. Eelmisel neljapäeval teatati Giovannile, et ta võib taotlusprotsessi jätkata, seekord juba 101-aastase mehena.

Giovanni tuli Ühendkuningriiki 1966. aastal. Mees töötas Piccadillyl asuvas restoranis kuni 94. eluaastani. Giovannil on koos oma 92-aastase abikaasa Luciaga neli last, kaheksa lapselast ja üksteist lapselapselast.

Giovanni poja Assuntino sõnul oli kogu asjaajamine alandav. Mehe sõnul oleksid ametnikud pidama tegema paremat tööd, et sellist olukorda vältida. «Kõrges eas inimesed ei peaks sellise jamaga tegelema,» põrutas pettunud Assuntino.

Loe lähemalt ning vaata lõbusast vanavanaisast pilte SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles