Salajane igatsus - mida suhtes inimesed vallalisuse juures taga nutavad?

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Olgu suhe kui õnnelik tahes, iga inimene igatseb taga mõnd vallalisuse juurde kuuluvat asja.
Olgu suhe kui õnnelik tahes, iga inimene igatseb taga mõnd vallalisuse juurde kuuluvat asja. Foto: Shutterstock

Püsisuhtesse astumine ja kokku kolimine tähendavad ka mõningat autonoomsuse kadu. Sa küll armastad oma partnerit, ent siiski on mõningaid asju, mis vallalisuse juurde käisid ning mida oma praeguse elukorralduse juures vahel salaja taga igatsed, vahendab Best Life.

1. Õhtusöögiks ükskõik mille söömine

Kui oled suhtes, siis tunned, et peaksid midagi kodus söögiks tegema või vähemalt teile mõlemale toitu tellima. Vallalisena ei olnud aga mingit probleemi süüa õhtusöögiks näiteks juustu ja küpsiseid, rüübates kõrvale klaasi veini või jätsid õhtusöögi hoopiski vahele ning otsustasid jäätisetopsi kasuks - mitte keegi ei vaadanud sind hinnanguliselt! Suhtes olles tunnevad aga paljud inimesed, et peaksid täiskasvanulikumalt käituma.

2. Asjad jäid sinna, kuhu sina need panid

Üksi elades jäävad kõik asjad täpselt sinna, kuhu sa nad viimati asetasid. Kooselu puhul aga kipuvad asjad alatihti jalgu alla võtma ning hoopis teistesse kohtadesse migreeruma. Lisaks ei teki vallalisena ebameeldivaid avastusi, et keegi on viimase koogikese nahka pannud või viimase õlle ära joonud.

3. Tuled ja lähed just nii, nagu ise soovid

Vallalisena ei pea sa kellelegi oma käikudest aru andma, seega kui tekib soov teha väike hommikune jalutuskäik või pead hilja õhtul kiirelt poodi lippama, siis võid seda ilma suuremate probleemideta teha. Lisaks võid näiteks sõbrannaga kohvikusse jutustama jääda täpselt nii kauaks, kui soovite. Suhtes olles on aga vägagi mõistlik käigud enne kaaslasega läbi rääkida ning võtta arvesse ka seda, et kaaslanegi soovib su tähelepanu, seega ei saa lõputult kaua väljas olla.

4. Millegi sellise tegemine, mida su kaaslane ei naudi

On üsnagi ebatõenäoline, et su partner naudib absoluutselt kõiki tegevusi, mida teed. Pole vahet, kas vaatad sporti, loed raamatuid või kuulad klassikalist rokki - jagatud ruumis tuleb sellisteks tegevusteks aeg leida. Nii jääb mõnigi suhtes olev inimene igatsema aega, kui võis rahus koos sõpradega näiteks videomänge mängida ning see kedagi ei seganud.

5. Isemajandav olemine

Ise endae toidu valmistamine, lambipirni vahetamine, pesu pesemine... Imelikul kombel on just selline isemajandamine üks asi, millest suhtes inimesed puudust tundma hakkavad. Siin pole tingimata midagi halba, ent enam ei otsusta sa ainult iseenda jaoks ning enamik asju tuleb kaaslasega siiski läbi arutada.

6. Üksi magamine

Tõele au andes on suures voodis üksinda magamine üks nauditavamaid asju maailmas. Ent kui oled suhtes, siis avaneb sul võimalus voodis laiutada kas harva või üldse mitte. Kui partner kipub norskama, tekki varastama või unes käte-jalgadega vehkima, siis ehk tasub teil võimaluse korral proovida paariks ööks nn unelahutust: magage erinevates voodites või eri tubades.

7. Kaua magamine

Kas mäletad veel seda aega, kui võisid rahus magada poole päevani, ilma, et see kellegi teise asi oleks? On võimalik, et kaaslane ajab su ärgates ning sahmima hakates üles või tunned ise end veidi süüdlaslikult, et tahad edasi magada, kui teine suhtepool oma päevaga juba alustanud on. Seega veel üks põhjus, miks mõnel ööl proovida erinevates voodites magamist.

8. Hiliste tundideni välja jäämine

Kui juhtud suhtes olema rahulikuma ja kodusema inimesega, siis on tõenäoline, et pead metsikutele õhtutele ning hommikuni väljas olemisele head aega ütlema. Lisaks ei pea vallalisena muretsema ka selle pärast, et sind ootaksid hommikused kohustused ja kodused, näiteks laste näol.

9. Aeg enese eest hoolitseda

Iseenda heaolu eest hoolitsemiseks võib suhtes olla keeruline aega leida. Isegi kui armastad oma partnerit ja peret, siis kõigil on vaja vahel veidike aega, et ennast poputada. Olgu see näiteks hommikumantlis kehakreemisena veedetud pärastlõuna või siis paaritunnine juuksuriskäik.

10. Ilma süütundeta tööle keskendumine

Püsisuhtes olles ei ole karjäär enam ainus aeganõudev asi su elus. Nüüd pead oma aega ning tähelepanu jagama nii töökohustuste kui ka pere vahel, kuigi vahel sooviksid ikka veel vajadusel tundideks tööle pühenduda või oma ajalisi kohustusi endale sobivalt jagada.

11. Spontaansed reisid

Igasugune spontaansus on palju keerulisem, kui sul on kaasa ja/või laps(ed), kellega arvestada. Seega kui oled inimene, kes armastas vaadata viimase hetke reisipakkumisi ning nende peale ka reageerida, siis on see kindlasti miski, millest puudust tunned. Isegi kui sina ise võid paariks päevaks töölt kaduda, siis ei pruugi su partneril asjalood nii lihtsad olla ning kui lisada juurde pisipere, siis pole enam mingeid spontaanseid reise - on vaid planeeritud puhkused.

12. Üksi aja veetmine

Muidugi on hea, kui on keegi, kes sind aitab või kelle õla najal vajadusel nutta. Sellest hoolimata on mõningaid hetki, kus parema meelega veedaksime aega vaid iseenda seltskonnas, ilma ühegi tegevusplaanita.

13. Ilma hinnangute ning segajateta teleka vaatamine

Mõnel õhtul soovid sa lihtsalt vaadata ajuvabu tõsielusarju ilma, et su kaaslane selle kohta ninakaid kommentaare teeks. Ka see on üks neist iseendaga kvaliteetaja veetmise võimalustest, mida suhtes inimene vallalisuse juures taga võib igatseda, eriti siis, kui sinul ning partneril ei ole telekast jooksva materjali osas sarnane maitse.

14. Isikliku ruumi omamine

Oma tuba või isiklik tualettruum ei ole miski, mida peaks iseenesestmõistetavalt võtma. Kui oled suhtes, siis on kellegi teise hambahari ja hügieenitarbed alati sinu omadega samal riiulil, rääkimata õigel ajal tööle jõudmisest, kui su kaaslane armastab pikalt duši all käia.

15. Ise sisekujunduse valimine

Omapäi elades on sul alati võimalus oma sisekujundus ise valida ning seda ka oma soovide kohaselt muuta. Kooselu puhul aga peab arvestama ka kellegi teise maitsemeelega ning nii võidki leida end vallalisusest unistamas, kui kallim kuhugi sinu arvates maitsetut pilti riputada tahab.

16. Toidu mittejagamine

Olgu - nii mõnigi kord napsab partner endale mõne toidupala sinu taldrikult. Kuid kui avad kapiukse, mille taga teadsid olevat terve paki küpsiseid, ent leiad vaid puru, võid küll leida end soovimas, et oleksid veel vallaline ning ei peaks oma toitu mitte kellegagi jagama.

17. Alati ise söögikoha valimine

Kompromissid on iga suhte oluline koostisosa. Ent kui sina soovid Aasia toitu samal ajal, kui su kaaslasel on pitsaisu, siis tuletad ilmselt ikka meelde aegu, mil olid selliste valikute puhul ainuotsustaja.

18. Enese peale raha kulutamine

Millal sa viimati käisid poes ning lubasid endale midagi hinnalist ilma, et oleksid pidanud oma suhte ja rahaasjade peale mõtlema? Eriti tugevalt mõjutavad need mõtted neid kooselulisi, kes raha jagavad, mistõttu on mõistlik iga suurem ost kaaslasega läbi arutada. Isegi kui rahakotid on eraldi, siis mõjutavad sinu finantsotsused ikkagi ka sinu kaaslast, seega võid leida end igatsemast aegu, kui pidid rahaga majandamisel vaid iseendaga arvestama.

19. Ise otsuste vastu võtmine

Mõnikord soovid mõelda vaid endale ning teiste vajadusi ignoreerida. See pole aga ei kerge ega hea mõte, kui oled suhtes ning nii võib kaduda tunne, et oled eraldiseisev indiviid. Seega igatseb iga inimene tahes-tahtmata ühel või teisel hetkel seda, et võiks otsuseid vastu võtta ainuisikuliselt ning jooksu pealt, selle asemel, et pidada igikestvaid läbirääkimisi, et oma kaaslase huve arvesse võtta.

20. Kellegagi flirtimine ning kohtingutel käimine

Nende kahe asja igatsus tuleb eriti tihti peale siis, kui su suhe parajasti madalseisus on. Siis tulevad meelde algusajad, kui kõik oli hästi ning üritasite üksteise südant võita, üllatades teineteist armsate žestide ning punastamapanevate komplimentidega. See on uudne ning huvitav aeg, kui miski pole veel kindel ning sellist kergust igatseb iga püsisuhtes olija mõnikord taga.

21. Värskete tunnete energia

Kui oled olnud suhtes juba aastaid, võid hakata igatsema kooselu algusaegu, kui tunded olid värsked ning kõhus lendasid liblikad. Värsked suhted on ju nii erutavad ning huvitavaid seiku, potentsiaali ja tundmatust täis. Kuigi su suhe võib olla absoluutselt vaimustav, siis kellele meist ei meeldiks mõnikord end vastarmununa tunda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles