Viis laialt levinud viga, mida teejoomisel tehakse

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Tassile heale teele on keeruline vastu seista. Inglased on teadaolevalt kõige suuremad teejoojad maailmas ja on aastate jooksul teesorte palju täiustanud. Veebiportaal OhMyMag.com pani kokku nimekirja, mida teejoomisel valesti tehakse.

Väldi tulikuuma vee kasutamist

Teed ei tohiks valmistada tulikuuma veega, sest see on liiga kuum ja põletab teelehti. Muuhulgas muudab ka märkimisväärselt tee maitset.

Kui armastate teed juua koos meega, siis kõrgete temperatuuride juures mee kasutegur hoopiski väheneb. Meega teed soovitatakse juua veidi jahtunumalt, et mesi kenasti seguneks ja tema head omadused alles jääksid.

Tavalise veekannu asemel on hea mõte investeerida termostaadiga veekeetjasse. Sel puhul saaksite valida ideaalse temperatuuri, mis võib varieeruda erinevate temperatuuride vahel, sõltuvalt sinu valitud tee tüübist.

Termostaadiga veekeetja puudumisel on hea variant kasutada kastrulit vee keetmiseks. Kastruli puhul tuleb silmas pidada, et vee keema hakkamisel tuleb pott tulelt kohe eemaldada.

Ära jäta vett veekeetjasse

Kui sa ei kasutanud kogu veekeetjas keedetud vett ära, ei tohiks seda teist korda keeta. On kindlaks tehtud, et veekeetjas seisev vesi vabastab erinevaid ühendeid, mis veepinnale hõljuma jäävad. Teist korda vett keetes muutuvad need ühendid mürgiseks.

Seetõttu vaheta alati veekeetjas vett ning eemalda keetjast regulaarselt katlakivi.

Kasuta kindlasti maheteed või pestitsiididevabasid teesid

Kuidas sulle tundub pestitsiididega töödeldud tee? Ilmselt mitte kõige ahvatlevamalt. Kuid paljud teetootjad müüvad halva kvaliteediga teesid, mida töödeldakse üsna paljude pestitsiidide ja keemiatoodetega.

Samuti lisatakse teedele mõnikord kunstlikke maitseaineid, et nende maitset paremaks muuta. Sellepärast soovitame sul teed ostes eriti hoolikalt etikette lugeda!

Väldi plastosakesi sisaldavaid teekotte

Mõned kaubamärgid pakendavad tee plastosakesi sisaldavatesse kotikestesse. Kanadas tehtud uuringute põhjal selgus, et nendes sisalduvad plastosakesed eralduvad sinu teetassi, kui vee temperatuur ületab 95 kraadi.

Plast ei ole kellegi jaoks hea. Selle asemel proovi osta teed, mis on saadaval kas paberist või puuvillast kottides. Kasulik on osta ilma pakendita müüdavaid teesid.

Ära joo teed õhtul

Tassike teed õhtul teleri ees teki all lebades kõlab kui ideaalne õhtupoolik pikkadel talvekuudel.

Kuid kui soovid hästi magada, siis peaksid õhtul teejoomist hoopiski vältima. Selle asemel proovi juua ravimtaimedest tehtud jooke, mille ergutav omadus on väiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles