Jumestuskunstnik annab nõu: lihtne viis oma meigipintslite puhastamiseks

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

See on täiesti tavaline, et meigipintslite kasutamisel jäävad toodetest jäljed. Pintsel ei saa peale jäänud jumestustoodetest puhtaks ning peab tegema lisapuhastust. The Guardian uuris jumestuskunstnik Ellie Tobinilt, kuidas pintslid siiski lihtsa vaevaga puhtaks saada.

Kui tihti on soovituslik meigipintsleid puhastada?

«Proffesionaalina puhastan pintsleid reeglina pärast igat kasutamist, kuid isiklikke meigipintsleid soovitan puhastada siiski vähemalt korra nädalas. Vahenditest rääkides, siis minu jaoks on ideaalne harjapuhastusvahend Parian Spirit, mis on valmistatud tsitrulistest ja on väga keskkonnasõbralik,» selgitab naine.

«Kui inimene ei soovi puhastusvahendi peale oma raha raisata, aitab šampoon hädast välja. Niisuta lappi vähese šampooniga ning hõõru õrnalt sellega meigipintsleid, kuni sellel enam meigi jälgi näha ei ole. Loputamiseks kasuta leiget vett, sest kuum vesi lagundab liimi ning pintsli karvad võivad lõtvuda. Kuivata õrnalt rätikuga ja lase pintslil rahulikult terve öö kuivada.»

Samuti räägib meigikunstnik, et vahet ei ole, kas pintslid on sünteetiliste või looduslike karvadega. Samasugune hooldus sobib ka meigikäsnade puhastamisel.

«Mis puutub huule- või jumestuskreemipintslitesse, mis võivad olla rasvase meigiga kaetud, soovitan kasutada enne šampooniga pesemist õli. Eriti hästi sobivad oliiviõli ja beebiõli, mis on veidi õrnema toimega. Kanna õrn õlikiht otse pintslile ning kuivata rätikuga. Seejärel puhasta šampooniga, loputa veega ning lase öö läbi kuivada,» soovitab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles