Viis asja, mida sa orgasmide kohta ei pruugi teada

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Tuleb välja, et on veel palju, mida inimesed orgasmide kohta ei tea!
Tuleb välja, et on veel palju, mida inimesed orgasmide kohta ei tea! Foto: Shutterstock

Orgasmid on ägedad. See on lihtsalt fakt. Aga ääretult mõnusa tundega tulevad kaasa ka mitmed teised, pisut vähem tuntud kõrvalmõjud. Seega kui soovid rohkem teada naiste orgasmist, siis vahendab portaal The Frisky viit vähetuntud orgasmifakti, mis su silmaringi laiendavad ning ehk motiveerivad ka ise orgasmi saama.

Orgasmid on rindadele head

Orgasmid vallandavad su kehas oksütotsiini. See on nn õnnehormoon, mis tekitab sulle hea enesetunde ning väidab, et oled armunud inimesse, keda kohtasid vaid nädal tagasi. Jah, oksütotsiin toob kaasa nii head kui halba, ent üks hea asi, mida sa ei pruukinud teada, on see, et ta vähendab kartsinogeene, mis tekitavad rinnavähki? Jah, seega iga kord, kui vajad põhjust seksimiseks või orgasmi saamiseks, siis mõtle, et teed seda oma tervise nimel!

Sa ei tunne orgasmi ajal valu

Peavalu, krambid, paraned vigastusest? Pane valuvaigistikarp riiulisse tagasi ning võta sealt hoopis vibraator. Eelmises punktis mainitud hormoon oksütotsiin toob endaga kaasa 8–10 valuvaba minutit koos ülima lõõgastusega. Ent kui oled parajasti kohas, kus sellist naturaalset valuvaigistit nagu orgasm manustada ei saa, näiteks haiglas või kontoris, siis mõned uuringud väidavad, et isegi seksi peale mõtlemine aitab valu leevendada. Pealegi – valu juurde ei tekita mõtlemine kindlasti, seega miks mitte proovida.

Luksumine kaob kui imeväel

Ig Nobeli auhinna (satiiriline auhind) võitnud teadlased avastasid kogemata lollikindla lahenduse luksumise lõpetamiseks. Ilma detailidesse laskumata sisaldas lahendus inimest, kes oli 72 tundi järjest luksunud, ühte sõrme ning ühte pärakut. Ent see pole oluline. Oluline on see, et oma katse käitus avastasid nad selle, et orgasmi saamine stimuleerib uitnärvi, mis peatab luksumise. Kõlab palju parema lahendusena luksumisele, kui see, et keegi sind ehmatab, eks ole.

Orgasmid on justkui hea vein

Inimestele öeldakse alatihti, et seksuaalelu tipphetk on kuskil kolmekümnendate ning neljakümnendate eluaastate kandis. Aga peale seda? Orgasmivaba allakäiguspiraal? Ei! Ühe teadusuuringu kohaselt muutuvad orgasmid nii tiheduse kui kvaliteedi poolest vanusega hoopis paremaks. Seksi ajal orgasmi kogevate naiste osakaal suurenes vanusest 18 kuni vanuseni 50 tervelt kümme protsenti! Seega on kindlasti midagi, mida vanemaks saades veel oodata.

Orgasmid on geneetilised

Kui orgasmi saamine on sinu jaoks keeruline, siis pole mõtet süüdistada ei oma partnerit ega vibraatorit. Asi on rohkem su vanemates, sest ühe uuringu kohaselt mõjutab justnimelt geneetika osaliselt naise võimekust orgasmini jõuda. Siiski pole täpselt kindel, kas mõju on anatoomiline, füsioloogiline või psühholoogiline, sest mängus on ka mitmed teised faktorid nagu ühiskondlikud hoiakud naiste suhtes, kasvatus ning usulised seosed. Teadlased on siiski kindlad, et naistevahelised erinevused orgasmi saamise võimekuses on kuni 45 protsendi ulatuses justnimelt bioloogilised, mitte sotsiaalsed või kultuurilised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles