5 nõuannet, kuidas väikeettevõte edukalt õitsele puhuda

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Oma ettevõttega alustamine on paras väljakutse, eriti kui pead töötama pausideta ja võtma ülesandeid, mida sa eriti hästi lõpuni ei mõista. Sul tuleb tegeleda müügi, reklaami ja raamatupidamisega, kirjutab Just Web World.

Ettevõtte kasvades muutuvad ülesanded veelgi raskemini hallatavaks. Siin on 5 näpunäidet, mida kasutada oma ettevõtte edukaks juhtimiseks ja kasvatamiseks.

1. Loo müügilehter

Aktiivne müük on ettevõtte kasvuks ülioluline ning seda on lihtsam teha paika pandud müügilehtri abil. Käsitsi müügilehtri rakendamine on raske. Investeeri müügilahendustesse, mis sisaldavad spetsiaalset tarkvara. Tarkvara abil saad määratleda prioriteeti, et kõik töötaksid suurema kasumi nimel. Süsteem aitab paremini välja selgitada, mil määral inimesed sinu ettevõttest huvituvad.

2. Kasuta CRM-i tarkvara

Kliendiandmete jälgimine ja tehingute haldamine on ülimalt aeganõudev, kui sul puudub õige tarkvara. Kliendisuhete haldamise süsteemid on loodud selleks, et hoida klientidega suhtlus ühes kohas. Leidub erinevaid tarkvarasid, vali ainult välja.

3. Mõista oma klientide vajadusi

Tooteid ja teenuseid tuleb arendada vastavalt sellele, mida inimesed küsivad. Koosta küsitlusi ja paku inimestele stiimuleid selle täitmiseks. Julgusta vastama ausalt ja saad oma äristrateegiad vastavalt kohandada.

4. Innusta lojaalsust

Uute klientide saamiseks kulub rohkem raha ja ressursse kui olemasolevate säilitamiseks. Leia viisid, kuidas oma praeguseid kliente alles hoida, pakkudes neile erilisi allahindlusi ja kampaaniaid.

5. Kasuta sotsiaalmeediat

Sotsiaalmeedia on võimas tööriist, mille kaudu saad ühendust tuhandete inimestega. Kajasta ettevõtte tegemisi sotsiaalvõrgustikus ja huvitu jälgijatest. See tähendab regulaarset postitamist, kommenteerimist, fotode meeldivaks märkimist ja tagasisidet. Jäta ettevõttest positiivne ja professionaalne mulje ning peagi kannab su töö vilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles