Covid-19 ⟩ Lennufirmad tühistasid reisid Itaaliasse, riiki pääseb vaid läbi kontrollpunktide

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Milano Malpensa lennujaam
Milano Malpensa lennujaam Foto: Shutterstock

Koroonaviiruse laieneva leviku tõttu on tänasest, 10. märtsist laiendatud kaitsetsooni Itaalias tervele riigi territooriumile. Viiruse Covid-19 tõttu on lennufirmad Ryanair ja airBaltic tühistanud kõik lennud Itaaliasse ning võtnud tarvidusele teisigi ohutusabinõusid.

Itaaliast väljumine toimub vastavate kontrollpunktide kaudu ja turistidel on lubatud koju pöördumiseks riigist lahkuda. Hinnata tuleb aga enda ja oma lähedaste tervislikku seisundit. Palaviku korral, mis on rohkem kui 37,5 kraadi, tuleb püsida kodus või peatumispaigas ja helistada arstiabi saamiseks kiirabi telefonil, teatas välisministeerium.

Riskipiirkondades olles palub välisministeerium inimestel järgida kohalike ametivõimude juhiseid. Kodumaale tagasi pöördumiseks soovitame kodanikel ühendust võtta oma reisi- või lennufirmaga. Kui Eesti kodanikel tekib koju pöördumisega probleeme, siis palume helistada konsulaarabi hädaabitelefonil: +372 53 01 9999 (24 h).

Täpsemalt saab kehtestatud piirangutest ja käitumisjuhistest lugeda välisministeeriumi lehelt Reisi Targalt.

Täna teatas Ryanair, et alates täna südaööst tühistatakse kõik Itaalia-sisesed lennud ning ka kõik rahvusvahelised lennud Itaaliast ja Itaaliasse kuni 8. aprillini.

Otsus tuli vastusena Itaalia valitsuse nädalavahetusel antud korraldusele kehtestada lennupiirangud Põhja-Itaalia «oranžist tsoonist». Lisaks on paljud teised Euroopa riigid (Slovakkia, Tšehhi, Ungari, Malta ja Rumeenia) asunud piirama lende Põhja-Itaaliast.

Kõikidele piletiomanikele antakse e-kirja teel täpsemad juhised, kuidas edasi käituda. Kui e-kirja ei saabu, siis võib eeldada, et kõik toimub plaanipäraselt.

Ka airBaltic andis pühapäeval teada, et tühistas kõik oma lennud Milano ja Verona suundadel kuni aprilli lõpuni.

AirBaltic pakub viiruse tõttu tekkinud eriolukorras aga oma reisijatele ühte tasuta võimalust oma broneeritud reisikuupäeva muuta. Võimalust saavad kasutada kõik, kes broneerisid oma lennu ajavahemikus 10.–31. märts, kusjuures muudetud reis peab toimuma veel selle aasta sees. Kuupäeva saab muuta ühe korra.

Koroonaviiruse leviku tõttu lükkas airBaltic edasi ka Tallinna–Rooma lennuliini algusaja, mis toimub nüüd 1. juunil. Ajutiselt on peatatud kõik lennud Rooma ning samuti lennud Tel Avivi liinil 11. märtsist kuni 31. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles