Disainer Britta Laumets-Merila: kõige moeteadlikumad eelistavad just seda värvi rõivaid

Naine
Copy
Britta Laumets-Merila
Britta Laumets-Merila Foto: Erakogu

Saabuvas kevad-suvises moemaailmas domineerivad loodusest inspireeritud mustrid ning kollased ja pastelsed toonid, kuid disaineri ja stilisti Britta Laumets-Merila sõnul on lisaks uutele värvidele ning mustritele märgata ka muudatust tarbijakäitumises.

Värvid

«Säravad ja enesekindlalt vibreerivad värvid ilmestavad uut hooaega,» kinnitab Laumets-Merila.  «Endiselt on aktuaalsed nii rõõmsameelne kollane, naiselik fuksia kui ka erinevad värsked rohelised.»

Lisaks on kevadsuvisele hooajale sobivalt moekad ka pastelsed toonid. Stilisti sõnul iseloomustab neid sel aastal kergelt tuhmim gamma. «Lillakashall, sinakasroheline ja puudriroosa oleks justkui päikesest pleekinud,» lisab ta.

Samuti on moes erinevad neutraalsed toonid – kaamelibeežid, heledad beežid, pruunikad beežid. «Kõik maalähedased neutraalid on moelavadel endale tähelepanu nõudnud,» leiab Laumets-Merila. «Oma suurt tagasitulekut on aga tegemas pruun – kõige moeteadlikumad eelistavad just seda värvi rõivaid.» Naise kinnitusel on kõige värskematel moesõudel pruun värv jõuliselt domineerinud ning seega tema võidukäik on kindlalt saabumas. 

Mustrid

Stilisti sõnul on moedisainerid on ka alanud hooajal mustrite loomisel inspiratsiooni ammutanud loodusest – lilleprindid ja loomamustrid on endiselt aktuaalsed. «Ka suvised ruudukangad on juba klassikaks kujunenud,» muigab Laumets-Merila.

Praktilisus

«Uue suunana olen märganud eriti just tarbijakäitumises praktiliste riiete võidukäiku,» lisab stilist. «Mida lihtsamini kantav ning mida rohkem erinevaid kandmisvõimalusi, seda enam võidab rõivaese tarbijate südameid – tahame me ju kõik oma ostukäitumist teadlikumaks muuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles