Populaarne sotsiaalmeediakanal TikTok püüdis koledaid ja vaeseid inimesi ära peita

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Foto: Shutterstock

Interceptis avaldatud dokumentidest selgub, et TikToki moderaatorid olid surve all peitu panna nende kasutajate videosid, kes paistsid koledad, vaesed või puudega.

Moderaatorid hoolitsevad «Sinule» sektsiooni ilmuva sisu algoritmi eest – mis ühtlasi on paljude kasutajate jaoks peamine koht, kust uusi videoid leida. See tähendab, et sinna valitud videotel on suur potentsiaal tõmmata ligi miljoneid vaatamisi ning tõsta inimese haaret sotsiaalmeedias. Seni on valikukriteeriume hoitud salajas, pole ka teada olnud, kui palju sellest protsessist on automaatne, kirjutab The Guardian.

TikToki moderaatoritel oli ees nimekiri, mis juhatas neid teatud videoid sealt eemaldama, kui kasutajatel on «ebanormaalne kehatüüp, nad on pontsakad või liiga kõhnad, kes on näost koledad või deformeerunud». Juhiste kohaselt on video, mille tegelane ei näe hea välja, ebaatraktiivne ja see pole väärt uutele kasutajatel soovitamist.

Samamoodi soovitati eemaldada videod, kui need olid filmitud taustal, mis on «segamini ja hooletusse jäetud».

TikToki esindaja sõnul oli eesmärgiks ära hoida kiusamist – kui peita ära haavatavamad kasutajad, siis ei saa nad nii suure tähelepanu osaks, mis omakorda võib kaasa tuua negatiivseid kommentaare.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles