7 toiduainet, mida on mõistlik koju varuda

Elis Vaiksaar
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Foto: Shutterstock

Kui esimene eriolukorrast tingitud paanika on üle läinud, on aeg järgmisele pooleteisele kuule ette mõelda. Kuna poodi ei ole hetkel mõistlik minna, saab toitu ka õnneks koju tellida. Kuid mida üldse on mõtet osta ja mille võiksid pigem e-poe riiulile jätta? Nõuandeid jagab Taimne teisipäev.

Suur osa meist krahmas endale esimese emotsiooni põhjal koju palju toitu. Ärevuses tehtud ostud aga ei pruugi pikas perspektiivis kuigi kasulikud olla. Näiteks rikneb osa toiduaineid väga kiiresti ning oled sunnitud palju toitu ära viskama. Toidu äraviskamise hirmus võib aga juhtuda see, et sööme lihtsalt topeltkoguses ning võtame vähese liikumisvõimaluse tõttu kaalus juurde.

Aga mida siis ikka koju varuda?

Need 7 toiduainet täidavad sinu sahvri mitmekesiselt ja tervislikult, et kõik toitainevajadused saaksid kaetud:

Brokoli, lillkapsas, bataat, porgand ja paprika - parimad köögiviljad, mida on võimalik lihtsasti külmutada. Samuti hoiavad isolatsioonis olles sinu toidulaua mitmekesisena.

Banaan, õun, pirn ja marjad - parimad puuviljad, mis lisavad sinu smuutidele ja pudrukaussidele värskemat ilmet ning loomulikult suurepäraseid maitseid.

Makaronid, riis, kinoa, bulgur ja odrakruubid - toitvad kuivained, mis on enamasti iga roa põhikomponendiks. Samuti põhiliseks kõhu täitjaks ning täiskõhutunde tekitajaks.

Kaerahelbed ja kikerhernejahu - Taimse teisipäeva lemmikud hommikusöögimaterjalid, millest saab valmistada suurepärast omletti (kikerhernejahu) ning müslit või pudru (kaerahelbed). Suureks boonuseks on nende juures veel pikk säilivusaeg ning suurepärased maitsed. Soovitame proovida isetehtud müslit smuutiga!

Oad, kikerherned, läätsed - kuivatatud kaunviljad, mis on ülimalt valgurikkad ning tagavad sulle paljude toitainete sattumist organismi ning mõnusa täiskõhutunde. Kindlasti tuleks läätsesid enne söömist leotada ja keeta!

Sojapiim, kaerapiim, kookospiim - maitsvad taimsed piimad, mis säilivad suletuna soojas ning avatuna külmas palju kauem kui lehmapiim.

Tomatipasta, taimne majonees, kookospiim purgis, sojakaste - erinevad kastmed, mis annavad sinu toitudele mõnusa lõppakordi. Neid on sobilik lisada nii kartulisalatile, karrile, erinevatele aasiapärastele roogadele kui ka bolognesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles