RETSEPT ⟩ Jamie Oliveri isuäratav tofusalat

Tofu salat

FOTO: Shutterstock

Alati ei pea olema lõunasöögiks praad või kosutav supp. Kerge tofusalat on mõnus toidukord ning sobib tarbimiseks nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Vaja läheb:

  • 2 tl India pähkleid
  • 3 tl seesamiseemneid
  • 175 g tofut
  • 1 tl maisijahu
  • 2 tk küüslauguküünt
  • 5 cm tükk ingverit
  • 4 tk keskmist sibulat
  • 2 tk värsket tšillit (valikuline)
  • 1/2 tk brokolit
  • 1/2 tk paprikat
  • 80 g magusat maisi
  • 1 tk laimi
  • vähest soola sisaldavat sojakastet
  • taimeõli
  • vedelat mett

Pruunista pannil India pähklid 30 sekundi jooksul ning lisa seesamiseemned. Pruunista segu veel 30 sekundit kuni see on kenasti kuldpruuniks muutunud. Seejärel aseta kaussi jahtuma.

Lõika tofu kuubikuteks ning aseta kaussi. Lisa maisijahu ja näputäis meresoola ning musta pipart. Lisa pannile õli ning keera kuumus keskmisele temperatuurile. Küpseta tofut, kuni ta on muutunud kuldseks ja krõbedaks. Seejärel aseta tofu tükid vaikselt lusika abil taldrikule, piserda meega ning lisa pruunistatud pähklid ja seesamiseemned.

Koori ja tükelda küüslauk, ingver ja sibulad. Kui otsustasid kasutada tšillit, siis viiluta see õhukesteks viiludeks. Tükelda brokoli ja paprika. Lisa mais. Pruunista pannil küüslauk, sibul ja ingver. Lisa köögiviljad, hauta 4 minutit ning lisa veidi laimimahla ja sojakastet.

Aseta kõik komponendid kihiti kaussi ning soovi korral võid vürtsi saamiseks peale piserdada tšillikastet.

Head isu!