6 kuninglikku privileegi, millest Harry ja Meghan nüüdsest loobuma peavad

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Sussexi hertsog ja hertsoginna märtsis 2019
Sussexi hertsog ja hertsoginna märtsis 2019 Foto: Anwar Hussein/EMPICS Entertainment/Scanpix

Homme astuvad Sussexi hertsog ja hertsoginna ametlikult tagasi oma kuningliku perekonna rollidest ning alustavad uut elu Põhja-Ameerika ja Suurbritannia vahel end jagades. Pärast seda pole neil enam ka teatud õigusi ja privileege, mida kuningliku perekonna liikmetele tagatakse.

Independent tegi ülevaate sellest, millest Meghan ja Harry nüüd loobuma peavad.

  1. Nad ei tohi enam kuninganna nimel mööda maailma rännata. Kuninglikud tuurid ja kuninganna eest kohustuste täitmine pole enam nende asi.
  2. Nad ei saa enam raha kuninglikust grandist. Paar on teada andnud, et kavatsevad olla finantsiliselt iseseisvad, mis tähendab, et nad ei saa enam raha spetsiaalsest grandist, mis varem kattis 5 protsenti paari ametlikest tööga seotud kuludest. Siiski ilmselt katab prints Charles jätkuvalt mõned nende kulud – varem oli see suisa 95 protsenti.
  3. Nad peavad riigile tagasi maksma Frogmore’i majale kulunud 2,7 miljonit eurot. Berkshire’i maakonnas asuv Frogmore’i kodu läbis kuluka remondi aastal 2018.
  4. Neil pole enam Buckinghami palees ametlikku kontorit. Selle tagajärjel kaotasid töö arvukalt inimesi ja nad sulgesid kontori juba jaanuaris.
  5. Kanada valitsus ei maksa enam kinni nende turvateenust. Novembris 2019 kolisid nad Vancouverisse ning seni on Kanada valitsus maksnud kinni kõik turvateenused. See nüüd muutub.
  6. Nad ei ole enam kaitstud selle eest, et ajakirjades ilmuvad paparatsifotod. Nüüd ei kaitse neid enam sama süsteem, mis kaitseb teisi kuningliku pere liikmeid salaja tehtud piltide avaldamise eest. Press hakkab neid nüüd kohtlema tavaliste kuulsustena, mis tähendab, et ilma nõusolekuta hakkab ilmselt aina rohkem fotosid neist ka ilmuma.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles