Kuidas oma sekselu koroonakarantiini ajal vürtsikana hoida?

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Koroonaviiruse tõttu kodus istumine on niigi nõme ja üksildane, ent kui sa just oma partneriga koos karantiinis pole, siis muudavad füüsilise kontakti piirangud su elu ilmselt üsna seksivaeseks, kirjutab Kinkly.

Koroonaviirus ise ei levi seksuaalselt, kuid seda saab edasi anda igasuguse lähedase inimkontakti teel ning seda üks seksuaalvahekord kahe inimese vahel ju tegelikult ongi. Aga kui sa oled valmis oma seksuaalse intiimsuse definitsiooni veidi laiendama ja loominguliseks muutuma, siis saad ka sotsiaalse eraldatuse oludes oma sekselu kindlasti käimas hoida ning ehk isegi seda paremaks muuta. Siit leiad mõned viisid, kuidas jääda seksuaalselt aktiivseks ka siis, kui sa hetkel viiruse tõttu lähedasi inimkontakte vältima pead.

1. Küberseks

Küberseks võib tegelikult sisaldada endas palju rohkemat, kui inimesed arvavad. See võib olla näiteks ühine masturbeerimine, teineteisega räpaselt rääkimine või, miks mitte, isegi striptiis video teel, ütleb dr. Jill McDevitt, seksuoloog portaalist CalExotics. Vürtsi lisamiseks proovige näidelda läbi eri stsenaariume, kasutades rekvisiitidena näiteks mänguasju ning seksikaid kostüüme.

2. Harjuta seksikate sõnumite saatmist

Nüüd on ideaalne aeg õppida, kuidas suhtlust sõnumite teel vürtsikana hoida. «Räägi näiteks sellest, mida oled varem kogenud, mida sooviksid proovida või oma hiljutistest seksuaalsetest unenägudest,» pakub välja seksuoloog dr Jess O'Reilly portaalist Astroglide. «Võid selleks kasutada nii sõnu, pilte, videosid, häälsõnumeid või emotikone, et luua erutav seksuaalne õhkkond või lausa kogemus.»

3. Kirjuta erootilisi jutukesi

Kui tunned end eriti loomingulisena, võid seksikatest sõnumitest veelgi kaugemale minna ning kirjuta erootiline jutuke millestki, mida oled koos partneriga kogenud, millestki, mida sooviksid temaga tulevikus kogeda või siis midagi täiesti väljamõeldut. «Need ei pea isegi tingimata head olema. Asja lõbu peitub loomingulisuses ning miks mitte ka nende häälsõnumite teel teineteisele ette lugemises. See stimuleerib kuulmismeelt ajal, kui kompimismeele kasutamine kõne alla ei tule,» ütleb McDevitt.

4. Flirdi sõnumite või telefonikõne kaudu

Sa ei pea harrastama telefoniseksi või isegi mitte seksikate sõnumite saatmist, sest ka väike flirt võib inimese jaoks päris palju ära teha, eriti kui tegemist on inimesega, keda sa alles tundma õpid, ütleb O'Reilly. «Kui näitad teise inimese suhtes üles siirast huvi ning kirge, teeb see kindlasti tema egole pai ning seab paika ka taustsüsteemi, andes märku asjadest, mis teie vahel tulevikus juhtuda võivad.»

5. Silmside

Silmside hoidmine on tantrast pärit tegevus, mis aitab sul partneriga ühenduda. Istuge vastamisi, vaata tema vasakusse silma ning hinga välja kui partner hingab sisse. Seda saab teha ka videosilla vahendusel, eriti kui sa ei saa või ei taha hetkel kellegagi füüsiliselt lähedane olla. O'Reilly sõnul tundub tegevus alguses tõenäoliselt piinlik, ent võib viia suurenenud lähedustunde või oksütotsiinitaseme tõusuni su organismis.

6. Seksuaalelust rääkimine

Isegi kui sa hetkel seksida ei saa, siis on alati võimalus sellest partneriga rääkida, et kõik asjad tulevikus päriselt kokku saades veelgi paremini sujuksid. Proovige näiteks teineteisele saata teste või nimekirju asjadest, mille proovimisest oleksite huvitatud, kõrval vastusevariantideks «jah/ei/võibolla». Üks selleks sobiv test on näiteks SIIN.

7. Keskendu emotsionaalsele lähedusele

Oma partneriga rääkimine ning tema lähemalt tundma õppimine on üks hea seksi põhilisi aluseid, ütleb O'Reilly. «Vestlused, milles on ruumi ootusele ning teineteise tundma õppimisele aitavad ergutada meie kehas olevaid armumise, kire ning naudinguga seotud hormoone,» selgitab ta. Näiteks võid kaaslaselt küsida inimeste kohta, keda ta imetleb, unistuste kohta, mis tal lapsena olid või lihtsalt armsate mälestuste kohta.

8. Plaani virtuaalkohtinguid

Koroonaviirus annab internetist kaaslase otsimisele täiesti uue tähenduse. Kui soovid jätkuvalt uute inimestega tuttavaks saada ka praegu, siis planeerige oma kohtingud virtuaalselt. Näiteks sööge koos teineteisega videosilla vahendusel või tehke virtuaalselt koos midagi muud toredat, soovitab O'Reilly. Juba on tekkinud ka erilised kohtinguportaalid ja -rakendused, mis ongi sellisteks asjadeks loodud, näiteks Firstdate.

9. Katseta masturbeerimisel mõnd uut meetodit

Kui sa ei saa parajasti aega veeta teiste inimestega, siis on hea mõte luua sügavam seksuaalne kontakt iseendaga. McDevitt soovitab näiteks «kohalolu-masturbatsiooni», mis seisneb tempo alandamises ning enese katsumises viisidel, mida sa tavaliselt ei tee. Lase minna mõttel orgasmifinišist ning proovi, kui palju erutust suudad tunda väljaspool genitaale või neid erinevat moodi puudutades.

10. Kasuta ära sekslelude allahindlusi

Väga mitmed sekslelusid müüvad e-poed on praegusel ajal kriisiga toime tulemiseks hindu langetanud. Kindlasti leiad soodsaid pakkumisi ka välismaistelt saitidelt, ent kui soovid toetada Eesti tegijaid, soovitame näiteks Ulaka Kaunitari veebipoodi, kus praegu on paljud tooted allahinnatud ning soodsamad on ka veebikoolitused erinevatel seksuaalhariduslikel teemadel.

11. Proovi distants-mänguasju

Kui juba sammud mõnes eelmises punktis mainitud sekslelusid müüvasse veebipoodi seadsid, siis võid kaaluda ka endale distants-mänguasja soetamist. Näiteks on olemas kõrgtehnoloogilised mänguasjad, mida saab kontrollida mobiilirakenduse abil – nii saab partner sinu eest mänguasja kiirust muuta.

Sa võid küll olla teistest inimestest füüsiliselt eraldatud, ent õige suhtumise korral saad ka praegustest piirangutest kasu lõigata ning luua erinevaid nii flirtivaid kui lausa seksuaalseid suhtlusliine enda jaoks uutel viisidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles