Puust ja punaseks: nii on õige viis jalapeno-piparde lõikamiseks

FOTO: Phillip Larking / Unsplash

Kui asi puudutab vürtsikaid jalapeno-pipraid, siis ei pruugi piisata, et lõikad need lihtsalt tükkideks – retsept võib nõuda täpset brunoise stiilis kolmemillimeetrist lõiget.

Täpsete, väikeste ja ühtlaste kuubikute lõikamine tagab, et vürtsikus jaguneb toidus ühtlaselt ja keegi ei pea liiga vürtsika ampsu tõttu pisarateni köhima. Nii jagab Popsugar õpetust, kuidas saada ideaalsed pipratükid.

Enne pipra töötlemist pane kätte kummikindad, nii et vürtsi eest vastutav kapsaitsiin su käsi ei põletaks.

Lõika pipardelt ära varred, poolita kaun ning eemalda valged ribad koos seemnetega. Peopesaga vajuta piprapoolikud lõikelauale, et nad oleksid nii lapikud kui võimalik.

Seejärel viiluta kaun pikkupidi (julienne) pikkadeks õhukesteks (3 mm) ribadeks. Siis keera ribasid 45 kraadi, et saaksid need teistpidi 3 millimeetri suurusteks kuubikuteks lõigata.

Eriti ilusad näevad väiksed ühtlased tükid välja guacamoles või pipramoosis.