Möödunud aasta detsembris vaid 34-aastaselt Soome peaministriks saanud Sanna Marin on praegu noorim valitsusjuht maailmas. Nii noorelt tippu jõudnud naine pakub otse loomulikult huvi ka erinevatele naistele suunatud väljaannetele, sealhulgas Briti Vogue’ile, kellel õnnestus teda veel enne koroonakriisi algust intervjueerida.

Uudis Marini peaministriks saamisest ja pildid tema koalitsioonist levisid kulutulena üle maailma. Kuidas olekski teisiti saanud? Enam kui kolmveerand maailma parlamendiliikmetest on mehed ja ometi oli seal kusagil valitsus, kus neli viiest parteijuhist olid alla 35-aastased naised. Soome poliitika, millele sageli tähelepanu ei pöörata – koalitsioonid on harva glamuursed – tundusid ühtäkki haruldased ja põnevad.

Olgugi et esmapilgul on tegemist tavalise noore naise ja emaga, siis reaalsuses see nii ei ole. Kui mõnel 34-aastasel on endiselt raskusi täiskasvanueluga hakkama saamisel, siis Marin sai juba 2013. aastal Tampere linnavolikogu juhiks. Tema karjäär on olnud erakordselt kiire.

Kommentaarid
Copy