5 teistmoodi muna kasutusviisi

Traditsiooniline Jaapani supp ramen.

FOTO: Shutterstock

Mis saaks olla veel parem, kui hommikuks üks kohev omlett või munapuder? Tippkokad kasutavad muna lõuna-, õhtusöökides ja ka magustoitudes, kirjutab Women’s Health.

Võrratu proteiinirikas kanamuna sobib igasse toitu, isegi neisse, mille peale ei tule.

Siin on sulle mõned näited:

1. Asenda pastakaste hoopis munaga

Valmista endale meelepärane pasta ja prae muna pannil kenasti kuldseks (ainult ühelt poolt). Voolavast munakollasest saab kreemine kaste.

Munakollane asendab pastakastet.

FOTO: Shutterstock

2. Riivi muna köögiviljadele või salatisse

Riivitud muna röstitud spargli, blanšeeritud roheliste ubade või lihtsa salati peale lisab rikkalikkust. Muna täiendab toitu A-vitamiini ja luteiiniga.

Riivitud muna asendab suurepäraselt parmesani juustu.

FOTO: Shutterstock

3. Magus munavalge besee

See magustoit ei vaja palju vaeva: vahusta peeneteraline suhkur ja munavalge läikivaks beseeks ning maitsesta soovi korral laimi koorega. Küpseta 110 kraadises ahjus umbes 60 minutit, kuniks besee on pealt enam-vähem kuiv. Säilita õhukindlas karbis.

Pisikesi beseeküpsiseid on mõnus suhu pista.

FOTO: Shutterstock

4. Kasuta koostisosade sidumiseks

Muna kleepuv tekstuur aitab siduda lihast ja aedviljadest valmistatud kotlette. Lisa hulka ka riivsaia või jahu.

Aedvilja kotletid

FOTO: Shutterstock

5. Puljongile uus mekk

Puljongi sisse tükeldatud keedumuna annab supile uue nüansi. Miks mitte ka keedetud terveid vutimune sisse sulpsatada.

Muna lisab supile luksust ja uut maitsekogemust.

FOTO: Shutterstock