«KUUUURIJA» ⟩ Kaitsemaskide vabrikus rikutakse eriolukorra reegleid, aga politsei ei saa midagi teha

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Kuvatõmmis Kuuuurija saatest

Tallinna külje all Tabasalus tegutseb väike vabrik, mis toodab rootslastele kaitsemaske. Katrin Lustiga võtsid ühendust inimesed, kes läksid sinna firmasse tööle, aga leidsid, et kohapealne olukord oli ebaturvaline ja panid jooksuga minema. 

Tabasalus asuv väikefirma Allestpac OÜ otsis seoses töömahu suurenemisega lisatöötajaid. Vihjeandja Peeter kandideeris läbi Facebooki postituse ettevõttesse tööle ja läks kokkulepitud ajaks kohale.

«Hommikul läksin kella kümneks sinna ja siis ei lastud enam sisse, kuna oli juba nii palju inimesi koos. Öeldi, et tulge kella kolmeks tagasi.» Firma lubas maskide kokkupanemise eest maksta 5 eurot tunnis ja anda tasu tööpäeva lõpus kätte.

Kandideerija piilus ukse vahelt sisse, kus maske toodeti ja talle tundus asi pisut ehmatav. «Ruum oli poolenisti pappkaste täis ja 7-8 meetrise pika laua taga istus tihedalt koos umbes 30 inimest.» Peeter ütleb, et ruum oli umbne ja ükski töötaja ei kandnud kaitsemaski, kindaid, ega pidanud kinni riigi poolt kehtestatud distantsist.

Tööle kandideerinud Peetril tekkis suur hirm nakatuda koroonaviirusesse ja tal soovitati helistada politsesse, mida mees ka tegi. Politsei vastas, et tegu on tõsise olukorraga ja sellega tegeletakse. Teine vihjeandja kirjeldas maskide valmistamise ruumi nagu Hiina tööstust.

Katrin Lust läks asja oma silmaga üle vaatama ja tõesti – asi oligi nii nagu vihjeandjad kirjeldasid: ruum oli rahvast täis. Lustil õnnestus telefonitsi ettevõtte tegevjuht Hiie Aavik tabada, kes ütles, et töötajatele on tehtud ettekirjutus maski kanda.

Kohapeale tulnud politsei vaatles olukorda ja ütles, et maski kandmine ei ole kohustuslik ning selle eest ei ole võimalik karistada. Terviseamet aga ütleb, et nakkuse leviku piiramiseks tuleks töö ajutiselt lõpetada neil ettevõtetel, kus töötajad puutuvad üksteisega tihedalt kokku.

Vaata saadet järele siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles