Prints Harry loobus oma kuninglikust nimest

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Harry ja Meghan saabuvad Mountbatteni muusikafestivalile märtsi alguses 2020.
Harry ja Meghan saabuvad Mountbatteni muusikafestivalile märtsi alguses 2020. Foto: SIMON DAWSON/Reuters/Scanpix

Prints Harry asus koos abikaasa Meghan Markle’iga elama Californiasse ning lahku löömine kuninglikust perekonnast saab aina ametlikumaks. Nüüd on troonipärimisjärjekorras kuues mees loobunud oma kuninglikust nimest.

35-aastane Sussexi hertsog prints Henry Charles Albert David kannab ametlikes dokumentides, millega ta registreeris ökosõbraliku turismifirma Travylist just seda nime. Märgiline on siin tõsiasi, et ta on loobunud nii oma kuningliku kõrguse (HRH) tiitlist kui ka kuninglikust perekonnanimest Mountbatten-Windsor.

Harry lõi firma Edinburghis ühe oma viimase tegevusena veel kuningliku perekonnaliikme kohustustes olles ning palus delegaatidel pöörduda tema pole vaid «lihtsalt Harryna».

Sussexi hertsog ja hertsoginna teatasid eelmisel nädalal ka, et alustavad uue heategevusprojektiga nimega Archewell. Oma sõnul ei suuda nad ära oodata, et saaksid Archwelliga pihta hakata. Archwell omakorda asendab nende senise platvormi, brändi Sussex Royal. Plaanis on ka oma kodulehekülje loomine.

Harry ja Meghan paljastasid ka, et kreekakeelne sõna arche oli inspiratsiooniks, kui nad otsisid nime oma pojale. Arche tähendab tegevuse allikat.

Rohkem detaile pandeemia tõttu heategevusprojekti kohta teada pole. Paari sõnul tulevad nad sellega avalikkuse ette siis, «kui aeg on õige». Ometi said nad juba kriitika osaliseks, et üldse asjast rääkisid, kuna tegid seda samal ajal, kui peaminister Boris Johnson koroonaviiruse tõttu intensiivravis viibis. Kuninglik biograaf Phil Dampier leidis ajastuse oleva «vastiku», lisades, et tema hoiaks Meghan ja Harry asemel seni madalat profiili, kuniks pandeemia möödunud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles