Proovi järgi: vaimustav idee, kuidas lapsi loomingulises tegevuses hoida

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Lapsed kangutavad jää seest mänguasju välja.
Lapsed kangutavad jää seest mänguasju välja. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Paljud väikelaste vanemad otsivad oma võsukestele huvitavaid tegevusi, et lastel oleks vaheldust ja täiskasvanu saaks oma toimingutega tegeleda. Üks isa tuli hiilgavale ideele ja lapsed olid südamest rahul, vahendab Yahoo Lifestyle.

38-aastane Duncan Gillespie pani oma laste mänguasjad ööseks sügavkülma, et nood saaksid hommikul hakata asju jää seest välja kangutama. See ülesanne pani lapsed kasutama loomingulist meelt, kuidas mänguasjad kiiresti jää seest välja saada.

5-aastasel Jemil ja 3-aastasel Bramil kulus pusimiseks üle tunni ning isa sai sel ajal rahulikult hommikusööki valmistada ja vaatemängul silma peal hoida.

Kui tahad seda kodus järgi proovida, siis lase õhtul keskmise suurusega plastkarp vett täis, aseta väiksed mänguasjad sisse ja pane üheks ööks sügavkülma seisma.

«Neile väga meeldis see. Päris lõbus oli vaadata, kuidas nad erinevaid strateegiaid välja mõtlesid,» ütleb leidlik isa. «Kui olin nende juures, kuulsin neid arutlemas «mis juhtub, kui me selle külili lükkame?» või «mis juhtub, kui me selle maha kukutame?». Nad proovisid igasuguseid asju,» ütleb isa.

«Nad on mõlemad väga loovad poisid ja see ülesanne oli just nende killast. Arvan, et see oli ka põhjus, miks nad nii kaua pusida jaksasid,» lisas mees.

Lõpuks hakkas õues sadama ja see oli poiste jaoks soodne hetk mänguasjad jää seest välja saada. «Ma pakun, et neil kulus päästeoperatsiooniks umbes 90 minutit ja mis peamine – poisid olid õnnelikud,» ütleb Gillespie.

Loo kirjutamise hetkeks on video kogunud juba üle 211 tuhande vaataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles