ŠOKEERIV VÕI NALJAKAS? Lapsevanemad said kuuenda klassi vene keele harjutust nähes kreepsu (3)

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Skandaalne koolitükk
Skandaalne koolitükk Foto: Kuvatõmmis

Facebookis lööb laineid foto kuuenda klassi vene keele õpikust, kus harjutustekstina on kasutatud katkendit Peeter Sauteri lasteraamatust. Kirjatükk ise on aga nii šokeeriv, et paljudel vanematel jäi hing kinni.

Tegemist on Peeter Sauteri looga raamatust «Laiskade laste raamat» (2006), mis juba ilmumisel tekitas parajat kõmu. Nii näiteks kirjutas Saarte Hääl toona, et tegemist on suisa «ohtliku» lastekirjandusega ning võrdles seda Kivirähu «Kaka ja kevadega», kuna raamatutes pole tabuteemasid, seda omakorda aga heidetakse sageli autoritele ette.

Ka praegu on lapsevanemad pahviks löödud. «Huvitav, milliseid seeni selle ülesande autor söönud on? Kas see ülesanne on sobilik 6. klassile?» küsib pildi Facebooki riputanud naine, kes ilmselt pole Sauteri loominguga kursis.

Üks isa aga arvab, et kuuendas klassis võib Sauterit juba lugeda küll, tema lapsed olid Kivirähu fännid juba palju nooremana.

Peamiselt aga on kommentaatorid šokeeritud, visatakse välja isegi vihaseid sõnu nagu «pervert», «moolotov» ja «pilves». Postitust on tänaseks jagatud ligi 140 korda, mis näitab, et asi läheb rahvale tõesti väga korda.

Mis sina arvad? Kas Sauteri looming on kuuenda klassi lastele liiga häiriv või on tegemist ülepaisutatud probleemiga?

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles