Loobu suhkrust kõigest viie nipi abil

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kõik teavad, et liigne suhkrutarbimine on tervisele kahjulik. Sellest hoolimata on suhkrust keeruline loobuda, vahendab Mind Body Green. Suhkrust saadud energialaeng kestab vaid viivu ja tulemuseks oled väsinum sina.

Need näpunäited aitavad maiasmoka harjumusi muuta ja suhkruste toodete tarbimisest täielikult vabaneda. Kusjuures see kõik on võimalik vaid viie päevaga!

Siin on nõuanded, kuidas suhkrust täielikult loobuda:

Tarbi rohkem proteiine, rasvu ja kiudaineid

Toit maitseb palju paremini, kui see hoiab kõhtu kaua täis. Igas toidukorras peab olema valku, kasulikke rasvu ja kiudaineid.

Asenda saiatooted, pasta ja rafineeritud süsivesinikud roheliste lehtköögiviljadega

Köögiviljad hoiavad kõhtu tunduvalt kauem täis kui nisujahutooted. Nisujahutooted seedivad palju kauem ja nende puhul peab ootama vähemalt 30 minutit, enne kui täiskõhutunne tekib. Salati puhul tekib see tunne aga juba palju varem.

Hapu toit tõrjub magusaisu

Hapukas toit (näiteks hapukapsas ja kimchi) on suurepärane relv magusaisu peatamiseks.

Maiusta kvaliteetse tumeda šokolaadiga

Kauplustes müüakse kuni 100% kakaosisaldusega šokolaadi, mis on väga tervislik, sest vabastab kehas endorfiine, põhjustamata veresuhkru tõusu.

Joo rohkem vett

Vesi tekitab täiskõhutunde ja hoiab suhkru ainevahetuse ühtlasena. Lisaks aitab veejoomine keha üldist tervist parandada. Paljud ei tea, et magusaisu viitab tegelikult janule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles