ISOLATSIOONIELU ⟩ Eriolukorra tähtsad teadmised: just nii kaua läheb aega, et juuksed hakkaksid isepuhastuma

Dagmar Lamp
, Elu24 peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui sulle on mingil põhjusel kreemitort juustesse sattunud, siis võibolla pole hea hetk kaaluda šampoonist loobumist.
Kui sulle on mingil põhjusel kreemitort juustesse sattunud, siis võibolla pole hea hetk kaaluda šampoonist loobumist. Foto: Shutterstock

Evelin Võigemast esitas Twitteris tähtsa küsimuse, mis tõenäoliselt on mõnedki korrad meie kõigi peadest läbi käinud: mitmendal päeval algab juuste isepuhastumine?

Inimese juuksed on võimelised looduslikult end puhtana hoidma, ilma et peaksid lootma šampoonide ja juustehooldusvahendite peale. On need ju üsna hiljutine leiutis, inimesed aga on rännanud mööda maakera mitmeid tuhandeid aastaid ja ikka hakkama saanud. Selleks aga, et see juhtuks, tuleb juuksed kõigepealt töötlusvahenditest võõrutada, õpetab Instructables ja toob välja viis sammu, kuidas jõuda isepuhastuvate juusteni.

  1. Unusta šampoon ja palsam. Kuna need puhastavad juustelt ära ka loomulikud rasvad, siis kuivatavad need juukseid. Kui aga peanahk püüab neid õlisid taastada, kompenseerib see üle, mistõttu muutuvad juuksed ebamugavalt mustaks ja rasvaseks. Seetõttu on esimeseks sammuks šampoonist loobumine.
  2. Ole kannatlik. Kulub umbes kuus nädalat, enne kui peanahk end paika reguleerib ning rasutasakaal paika saab. Selle aja jooksul muutuvad su juuksed tõenäoliselt väga rasvaseks. Kõige hullemad on kolmas ja neljas nädal. Sel ajal soovitatakse juukseid uhtuda vee ja ¼ tassitäie õunaäädikaga.
  3. Käi jätkuvalt duši all. Loputa oma juukseid korralikult. Kasuta sooja vett, et eemaldada mustus ning loputamiseks külma vett, et juuksed oleksid läikivad.
  4. Kasuta spetsiaalset harja. Väga tähtis on juukseid ka regulaarselt harjata. Peanahamassaaž aitab vabaneda kõõmast ja stimuleerib juuksekasvu. Harja juukseid kaks korda päevas, nii väldid ka pusade teket.
  5. Ära põe. Ära mõtle sellele üleliia. Niikaua, kuni sa käid regulaarselt duši all, loputad ja harjad oma juukseid korralikult, siis ei tohiks sa ka välja näha räpane ega haiseda. Inimesed ei pane tõenäoliselt vahet tähele. Kui sa otsustad šampoonist loobuda, siis kaalu otsus aga hoolikalt läbi – on elualasid, millel töötamine tähendab, et pead siiski šampooni kasutama.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles