VAATA SAADET ⟩ Venno Loosaart tabas uus süüdistus: meelelahutaja pidas 13-aastase tüdrukuga nilbet kirjavahetust

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Venno Loosaar
Venno Loosaar Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Tänases «Kuuuurija» saates rääkis noor naisterahvas, kuidas ta lapsena tuntud Venno Loosaare küüsi sattus. Neiu näitas oma kirju, mida ta Vennoga väidetavalt vahetas. Loosaar ise ütleb, et kirjavahetus ei ole aset leidnud ja selle taga võib olla prokuratuur.

Vaata saadet tasuta järele VeebiTVs:

Venno Loosaar on tuntud Eesti näitleja, saatejuht ja lavastaja. Venno on löönud kaasa nii paljudes teatritükkides ja saadetes, et neid ei jõua kokkugi reastada. Tema etenduste ja saadete najal on üles kasvanud terveid põlvkondi Eesti noori.

Märtsi keskel võttis Katrin Lustiga ühendust 21-aastane Triinu (nimi muudetud) Tallinnast, kes soovis jagada sündmuseid ajast, mil ta oli vaid 13-aastane laps.

Pikalt välismaal töötanud Triinu kuulis möödunud aasta detsembris Venno Loosaarega seotud uudistest. Triinu otsustas ka oma loo ära rääkida, sest ehk võib see abiks olla mõnele sarnase kogemusega inimesele.

Oli 2012. aasta sügis ja Triinu oli äsja saanud 13-aastaseks. Triinu läks sõbrannaga Tallinna Solarise keskuse Apollo raamatupoe lasteüritusele, kus Venno Loosaar lastele toredat karakterit mängis.

Ühel hetkel astus Venno Loosaar kastanpruunide juuste ja suurte pruunide silmadega Triinule ligi ja hakati vestlema. Vestluse lõppedes pakkus Venno Triinule tööotsa, et neiu võiks käia tal esinemistel abilisena kaasas. Lõpetuseks palus Venno Triinu e-maili aadressi ja tüdruk oli elevil, sest kuulsusega suhtlemine tundus talle suur asi.

Triinu andis Venno Loosaarele enda e-maili aadressi ja teadis, et ta ei plaani nagunii mehega kunagi kaasa minna. «Ma jagasin tol hetkel piisavalt hästi, et see ei ole õige asi,» ütleb Triinu.

Mingil hetkel potsataski Triinu postkasti kiri, mis sisaldas endast täiesti tavalist suhtlust. Loosaar küsis kirjas neiu käekäigu kohta ja kas too ikka kirja teel teda ära tunneb. Neiu vastas:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Venno kirjutab:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Neiul oli järgmisel päeval koolis uus õppeaasta algamas, millest omavahel ka vesteldi. Neiu kirjutab:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Kirjavahetus kuulsa näitlejaga jätkus ka esimesel koolipäeval õhtul kella kümne paiku. Venno Loosaar kirjutab:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Triinu vastab:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Triinu pidas kõige veidramaks seda, kuidas Venno kirjutas, kuidas sooviks neiu pinginaaber olla ja temaga ulakusi teha. Venno kirjutab:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Triinu vastab Vennole:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Venno haarab sõnast kinni ja vastab:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Triinu vastab Vennole järgmisel hommikul:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Loosaar jätkab moosisõja teemat ja vastab:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Triinu pidas vestlust Vennoga veidraks, aga sellegipoolest jätkas:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Venno vastab Triinule:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Kirjavahetuse vahepeal oli Triinu kohtunud juhuslikult Solarise toidupoes Vennoga ja kirjutas siis mehele ise. Kohtumisel Venno kallistas Triinu.

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Venno vastas kirjale:

Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Hilisemas intervjuus Katrin lustiga väidab Venno, et pole aastal 2012 Suure-Jaanis esinemas käinud. Ometi oli tollase ürituse kohta tema nimigi ajalehes märgitud ja fotod.

See kiri Venno Loosaarega jäi Triinul viimaseks. Kui alguses oli tüdrukul enda sõnul naljakas, siis nüüd kohkus ta ära, ega kirjutanud rohkem Vennole. Ka Venno ise ei kirjutanud Triinule. «Ma kardan, et ma ei ole ainuke, kellele ta niimoodi kirjutas. Ma kardan, et neid on veel,» ütleb Triinu, kes ei soovi oma nägu saates paljastada.

Triinu oli nõus kõik need aastad hiljem Venno Loosaarega kohtuma, et nendest kirjadest rääkida. Loosaar kohtuda ei soovinud ja seda ei soovitanud tal teha ka tema advokaat. Triinu püüdis juhtumiga peale möödunud aasta jõule ka politseisse pöörduda, ent teemat polevat väidetavalt piisavalt tõsiselt võetud.

«Mul polnud vajadust kedagi karistada ja see jäi sinnapaika,» ütleb Triinu, miks politseisse pöördumisest asja ei saanud. Samas toonitab neiu, et kui Vennol on tõesti veidrad kalduvused, tuleks ta lastega töötamisest kõrvaldada.

Katrin Lustil õnnestus Venno Loosaarega Falgi pargis kohtuda, kus mees ütleb, et see pole tema kirjutatud tekst, mis Triinule laekunud. Loosaar arvab, et asja taga on prokurör, kes teda seksuaalses väärkohtlemises süüdistab. «See ei ole ju kõige parem prokurör. Ma olen seda meelt, et see on fabritseeritud prokuratuuri poolt,» ütleb Venno, viidates ringkonnaprokurör Arika Almannile.

Arika Almann
Arika Almann Foto: Kuvatõmmis Kuuuurijast

Venno polevat «eidekenekehrast» meiliaadressi vähemalt kümme aastat kasutanud. «Seda kirjavahetust, mida mulle ette heidetakse, ei ole toimunud. Kõnealune neiu on minu jaoks tundmatu,» ütleb Venno Loosaar «Kuuuurijale» saadetud vastulauses. «Ma ei saa 100% kindlusega väita, et ma pole seda inimest kohanud, kuna minu töö iseloom on selline, et ma kohtun väga paljude inimestega,» jätkab Loosaar.

Loosaar ütleb, et temale ja ta advokaadile pole neid kirju näidatud, küll aga on võimaldatud nende kirjade IP-aadressid, mis ei ole näitleja IP-aadressitega seotud. «Lisaks soovin meenutada, et rohkem kui aasta tagasi toimus minu kodus läbiotsimine, mille käigus võeti ära kogu minu andmekandjate kogu. Sealhulgas lauaarvuti, sülearvuti, tahvelarvuti, välised kõvakettad, CD-plaadid, DVD-plaadid, mälupulgad, mälukaardid. Neid uuriti põhjalikult, tehti ekspertiis nii allalaetud, üleslaetud, kustutatud failide osas ja midagi sellist nagu mulle ette heidetakse ei tuvastatud,» ütleb Venno Loosaar.

Ta lisab, et eelmine aasta pole talle seoses süüdistustega kerge olnud. «Mulle on pähe tekkinud väga palju erinevaid mõtteid. Peast on käinud läbi mõte, et võib-olla on see skandaal ellu kutsutud politsei ja prokuratuuri poolt. Selle eest, mida ma rääkisin jaanuari kuus «Õhtu» saates politsei ja prokuratuuri tegemistest,» ütleb Loosaar ja lisab, et võib-olla on ta ka üle reageerinud.

Igal juhul on Venno Loosaar arvamusel, et antud teema on ajendatud sellest, et võimendada tema ümber puhkenud skandaali, mis toimus eelmise aasta detsembris. «Ma väga loodan, et inimesed mõistavad, et tegelikult on selles loos kõige suuremad kannatajad minu perekond, minu lapsed, minu lähedased,» sõnab Venno, kes hoiab kohtuistungi lõpuni ja tulemuste selgumiseni madalat profiili.

Venno Loosaarele esitati 2019. aasta detsembris süüdistus alaealise seksuaalses väärkohtlemises.

Süüdistuse järgi pani Venno Loosaar toime ühe kuriteo episoodi, mis seisnes selles, et ta hõõrus nooremat kui 10-aastat tüdrukut läbi riiete suguelundi piirkonnas. Samuti leiti Loosaare valdusest 19 fotot ja neli videot väidetavalt lapspornoga. Loosaar eitab lapse väärkohtlemist.

Copy
Tagasi üles